Nieuw fruitpakket voor Vlissingen

Zeeuwse havens verstevigen hun positie als foodport

Overslagbedrijf Continental Stevedoring Company (CSC) in Vlissingen, is er in geslaagd een belangrijk fruitpakket binnen te halen. Met de komst van een nieuwe wekelijkse lijndienst van Seatrade op Zuid- en Midden Amerika verwacht het bedrijf op jaarbasis zo’n 750 miljoen bananen te kunnen afhandelen. Hiermee neemt de zeeoverslag in de Zeeuwse havens toe met zo’n 100.000 ton. Een bevestiging van de sterke positie die de Zeeuwse havens inmiddels innemen op het gebied van de op- en overslag van fruit, nadat recentelijk ook nieuwe fruitpakketten uit Chili en Zuid Afrika naar Vlissingen zijn gekomen.

De bananen zijn afkomstig uit Colombia en Costa Rica. Wekelijks zal een van de koelschepen van Seatrade vanuit de zeehavens van Puerto Limon, Turbo en Santa Marta de oversteek naar Vlissingen maken waar de bananen door de firma CSC zullen worden gelost, opgeslagen en verder gedistribueerd. Op de uitgaande reis zullen ook St.Maarten en Guadeloupe worden aangelopen met lading welke deels in containers worden vervoerd.

Volgens Seatrade is gekozen voor Vlissingen vanwege de goede ligging qua vaartijd en aansluiting op het snelwegennetwerk. De haven beschikt over gespecialiseerde overslagbedrijven zoals CSC met terminals die speciaal geschikt zijn voor de behandeling van dit type lading. Ook een rol speelt het feit dat in Zeeland gewerkt wordt volgens het 360 Quality principe. Een belangrijke voorwaarde voor Seatrade.

Meer… Zeeland Seaports en Seatrade