Baljeu opent nieuwe huisvesting Scheepsbouw Nederland, HME en CMTI

Jeannette Baljeu, Wethouder van Haven, Verkeer en Regionale Economie in Rotterdam heeft op 6 maart de officiële opening van de nieuwe huisvesting van Scheepsbouw Nederland, HME en CMTI verricht.

Baljeu gaf aan verheugd te zijn met de verhuizing van de organisaties naar de Willemswerf in Rotterdam. Rotterdam is World Port World City en een sterke haven kan niet zonder een sterke stad met een goed vertegenwoordigd maritiem cluster. De maritieme cluster is al goed vertegenwoordigd in Rotterdam, maar met de komst van Scheepsbouw Nederland, HME en CMTI wordt dit nog sterker.

De huisvesting in Rotterdam biedt veel voordelen voor Scheepsbouw Nederland. Dichtbij Mainport Rotterdam, dichtbij diverse lidbedrijven en dichtbij haar partners. Samenwerking staat centraal binnen het Maritime Power House op de Willemswerf samen met Stichting Nederland Maritiem Land en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. De slagkracht van Scheepsbouw Nederland is daardoor nog groter en verbindingen met andere sectoren zijn sneller te maken.

“Het Maritime Power House in de Willemswerf kan natuurlijk nog sterker, en ik vind het daarom goed te horen dat u ook in gesprek gaat met andere maritieme organisaties om zich hier te vestigen”, aldus Baljeu.

Meer… Scheepsbouw NederlandHMECMTI