Rob Frohn (AkzoNobel) en Timo Huges (FloraHolland) nieuwe commissarissen Havenbedrijf Rotterdam

De Raad van Commissarissen (RvC) van het Havenbedrijf Rotterdam is door de benoeming van twee nieuwe leden weer op volle sterkte. Rob Frohn heeft een achtergrond in de chemie, Timo Huges in de logistiek.

Frohn (1960) werkt sinds 1984, na zijn studie Bedrijfseconomie, bij AkzoNobel en is in 2004 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en CFO. Hij vervulde een reeks verschillende functies binnen het chemieconcern bij verschillende business units in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Zweden. Sinds 2008 is Frohn binnen de Raad van Bestuur van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. Overigens vertrekt Frohn per 1 mei a.s. bij AkzoNobel. Naast zijn werkzaamheden voor het chemieconcern is hij lid van Raad van Commissarissen van Nutreco en van Delta en lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Huges (1965) begon zijn loopbaan na zijn studie Bedrijfskunde bij de logistieke dienstverlener Frans Maas. Binnen deze organisatie klom hij op tot CCO en vervolgens Vice President van de groepsraad van de Koninklijke Frans Maas Groep. In 2006 stapte hij over naar de Bloemenveiling Aalsmeer waar hij als directievoorzitter de fusie met FloraHolland leidde en vervolgens algemeen directeur werd van Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland. Daarnaast was Huges de afgelopen jaren onder andere lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en van de Raad van Toezicht en Advies Nederland Distributieland. Op dit moment is Huges onder meer actief als lid van het Strategisch Platform Logistiek.

Per 1 januari jl. is Rob Abrahamsen teruggetreden als lid van de RvC. Rob Frohn neemt zijn rol als voorzitter van de auditcommissie over. De RvC bestaat nu naast Rob Frohn en Timo Huges uit Rutger van Slobbe (voorzitter), Merel van Vroonhoven en Mel Kroon.

Meer… Port of Rotterdam