Identiteit van scheepsbemanning IJsselmeer bekend

Op donderdag 23 februari 2012 heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het IJsselmeer het lichaam van een 48-jarige inwoner van Texel geborgen. De Texelaar behoorde tot de bemanning van een werkscheepje dat afgelopen woensdag op het IJsselmeer in de problemen raakte en zonk. Naar het tweede bemanningslid, een 47-jarige inwoner uit Zevenbergen, wordt nog gezocht. De oorzaak van het scheepsongeval wordt door de Waterpolitie onderzocht.

Woensdagavond rond 19.30 uur ontving het Kustwachtcentrum een melding van een vaartuig in moeilijkheden. Hierna is een grote zoekactie gestart, waarbij meerdere vaartuigen van de Waterpolitie, de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij en een helikopter van de NOGEPA Offshore Search And Rescue zijn ingezet. Na enkele uren is het werkscheepje – van 12 meter lang – in gezonken toestand aangetroffen.

Donderdagochtend is de zoektocht naar de vermiste bemanning voortgezet. Rond 12.30 uur is vanuit de politiehelikopter het lichaam van de Texelaar waargenomen, waarna de Waterpolitie het lichaam heeft geborgen.

Het werkscheepje was afkomtig vanuit Harlingen en de bemanning wilde via Amsterdam naar Zevenbergen varen. De Waterpolitie onderzoekt het gisterenmiddag geborgen werkscheepje.

Vandaag wordt de zoektocht naar het tweede vermiste bemanningslid door het Landelijk Dregteam met sonarapparatuur voortgezet.

Meer… Politie