Nederlandse havens samen op beurs in Mumbai

De vier Nederlandse zeehavens presenteren zich onder de noemer ‘Ports of the Netherlands’ op de transport- en logistiekbeurs SITL in het Indiase Mumbai. Het is niet de eerste keer dat de havens van Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Zeeland samen optrekken, maar het is wel voor het eerst dat zij zich op deze wijze in India presenteren. De havens en het meereizende bedrijfsleven worden voor de beursdeelname in Mumbai ondersteund door ABN AMRO Bank.

De beurs SITL in Mumbai is een vakbeurs in India die zich richt op de gezamenlijke transport- en logistieke keten. De beurs wordt gehouden van 23 tot en met 25 februari in het Bombay Exhibition Centre. Met hun deelname erkennen de vier Nederlandse havens en de in de delegatie meereizende bedrijven de snel groeiende Indiase economie en de daaraan gekoppelde behoefte aan internationaal transport en logistieke concepten. De Nederlandse havens en het havenbedrijfsleven bieden kennis en zakelijke kansen op het gebied van transport, logistiek, infrastructuur, havenontwikkeling en zakelijke dienstverlening.

Nederland is voor India in exportvolume één van de belangrijkste handelspartners. India exporteert naar ons land vooral machines, edelmetalen, olieproducten en textiel. Afgelopen jaar is de Nederlandse import vanuit India met 38 procent gegroeid tot in totaal 3,3 miljard euro India importeert vanuit ons land jaarlijks goederen ter waarde van 1,6 miljard euro.

Aan de vooravond van de SITL-beurs ontvangen de vier Nederlandse havens een selectie van bestaande en potentiële klanten voor een speciaal diner.

De Nederlandse delegatie staat onder leiding van Wim van Sluis, bestuurslid van de stichting Holland Ports en tevens voorzitter van de Rotterdam Port Promotion Council en voorzitter van de Rotterdamse havenondernemersorganisatie Deltalinqs. Naast vertegenwoordigers van de vier havens bestaat de delegatie verder uit vertegenwoordigers van haven- en havengerelateerde ondernemingen.

Groningen Seaports

Port of Amsterdam

Port of Rotterdam

Zeeland Seaports

SITL India