Team Boskalis zoekt talenten voor catamaranseizoen 2012

Team Boskalis is voor het catamaranseizoen 2012 op zoek naar ambitieuze zeiltalenten. De totale equipe bestaat opnieuw uit vier duo’s, waarvan er nog één blanco is. Dat betekent dat er ruimte is voor twee aanstormende talenten, die passen binnen de filosofie van het team. Gegadigden kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.teamboskalis.com. Op de laatste dag van de Hiswa 2012, zondag 11 maart, sluit de inschrijving. Daarna volgt een selectiedag.

In 2009 organiseerde Team Boskalis ook al een recrutering, waaruit Ferdinand van West en Christa van Helden naar voren kwamen. Zij bleken een grote aanwinst. Van West won ondermeer tweemaal brons bij het WK F18. Van Helden eindigde in 2009 samen met haar stuurman Sascha Larsen als beste gemengde duo bij het WK F18. Team Boskalis drijft sinds de start vijf jaar geleden op het succesvolle concept van master/trainee. Dus het doorgeven van kennis en ervaring aan de nieuwe generatie atleten. Zij worden op weg naar de wereldtop begeleid door de gevestigde orde uit de catamaransport.

‘We zoeken nu de best mogelijke samenstelling van bemanning, die binnen deze filosofie past. We willen dus geen twee onervaren mensen op een boot hebben zitten. Bovendien moet het team potentie hebben”, aldus teammanager Gunnar Larsen. ‘Het gaat om een vol programma en een serieuze poging om hogerop te komen, dus we vragen wel honderd procent inzet”, voegt Larsen eraan toe. Larsen zal samen met hoofdsponsor Boskalis een selectie uit de aanmeldingen maken. Die personen ontvangen een uitnodiging voor de selectiedag later in maart.

Overige teams
De overige drie Nacra Infusions zijn reeds voorzien van bemanning. Zo gaan de regerende Nederlandse kampioenen in de F18 Gunnar Larsen en Sam Frank samen verder. Hetzelfde geldt voor Jorden Veenman en Frank de Waard. Nieuw dit jaar is het gemengde duo Froukje Veenstra en Mischa de Munck. Zij zeilden net als hun teamgenoten in 2011 voor het eerst samen.

Thailand Catamaran Regatta 2012
Van zaterdag 4 februari tot en met vrijdag 10 februari 2012 vond de eerste editie van de Thailand Catamaran Regatta plaats. De wedstrijden vanuit de Royal Varuna Yacht Club aan de Golf van Thailand zijn open voor alle soorten catamarans. Er verschenen zestig teams uit zeven landen aan de start, waaronder grote F18-, F16- en Dart 18-vloten. Gunnar Larsen vertegenwoordigde samen met gelegenheidsbemanning en voormalig Yngling-kernploegzeilster Marije Kampen Team Boskalis onder de Thaise zon. Niet op de gebruikelijke F18 Nacra Infusion, maar op de nieuwe Nacra F16. Dit model is voorgedragen voor de Multihull Trials van de ISAF om de olympische catamaran voor de Spelen van 2016 aan te wijzen. Het gemengde duo eindigde als achtste in een veld van 36 cats. De eindzege ging naar Carolijn Brouwer en Brett Goodall.

Meer… Team Boskalis