Nadeelcompensatie Sluis Eefde

Door de bijzondere situatie van de schippers en ondernemers die getroffen zijn door de stremming van het Twentekanaal als gevolg van het incident bij de sluis in Eefde, is de Nadeelcompensatieregeling Verkeer en Waterstaat 1999 opengesteld. De regeling is hèt kader waarbinnen schade ten gevolge van onderhoud en aanleg van waterstaatswerken wordt vergoed.

De regeling kent een voorschotbepaling. Een vlotte behandeling van voorschotverzoeken zal acute financiële nood kunnen voorkomen. De regeling kent ook een aantal procedurestappen voor de behandeling van het verzoek en de eventuele voorschotverzoeken.

Op deze pagina kunt u lezen hoe de procedure werkt en welke stappen u zelf moet zetten om voor nadeelcompensatie, of een voorschot daarop, in aanmerking te komen. De volledige tekst van de Nadeelcompensatieregeling Verkeer en Waterstaat 1999 kunt u nalezen op: www.rws.nl/rws-loket/schade_verhalen/nadeelcompensatie/index.aspx.

Nadeelcompensatie
In de eerste plaats zal er een verzoek om nadeelcompensatie moeten worden ingediend. U kunt dat doen door middel van het formulier dat beschikbaar is via het RWS-loket op deze website.

Meer… Rijkswaterstaat