Goed begin Nederlandse zeilers wereldbeker Miami

Op 23 januari, de eerste dag van de Miami Olympic Classes Regatta, kwamen de Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg goed uit de blokken. De wind liet het gedurende de dag langzaam afweten en ging van 12 knopen naar niets. De meeste zeilers kwamen niet verder dan een enkele race terwijl er twee op het programma stonden. Het zes daagse evenement is de tweede ISAF Wereldbeker waar 529 topzeilers uit 41 landen aan meedoen.

Paralympische zeilers ook van start
Aan deze wereldbekerwedstrijden doen ook de Nederlandse Paralympische zeilers mee. In de Sonar starten Kernploegleden Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen met een derde en een zesde plaats. Ze staan daarmee vijfde. Barend Kol opent met een vijfde en een 16de plaats in de 2.4mR klasse en staat daarmee negende in het klassement. Thierry Schmitter laat deze wereldbeker aan zich voorbij gaan wegens persoonlijke verplichtingen.

Wereldkampioen Bouwmeester start goed
Marit Bouwmeester (bovenste foto) is met haar coach Mark Littlejohn in Miami neergestreken vooral om te trainen en starts te oefenen, Maar ondertussen won de wereldkampioen race 1 en werd tweede in de volgende race met 60 deelnemers.

Meer… Watersportverbond