Cruiseschip Disney Fantasy zaterdagnacht al in Eemshaven. Vertrek zondagmorgen!

Het cruiseschip Disney Fantasy vertrekt vanmiddag (vrijdag 20 januari ) al vanuit de Meyer Werft in Papenburg. Vroeger dan gepland gaat de tocht over de Eems plaatsvinden. Het luxe cruiseschip vaart vervolgens de gehele dag en nacht over de Eems waarna het uiterlijk zaterdagmorgen 21 januari 03:30 uur aankomt in Eemshaven. Vertrek is gepland voor zondagmorgen in alle vroegte.

Voor exacte info ga je naar de website van de Meyer Werft. De planning blijft onder voorbehoud is erg afhankelijk van de weersomstandigheden! Het 340 meter lange schip komt in Eemshaven aan bij de Orange Blue Terminal (Westlob Eemshaven) waar het brandstof tankt en daarna vertrekt voor de eerste testvaarten.

Veiligheid en toegankelijkheid
Helaas is het vanwege strikte veiligheidseisen en ISPS regelgeving niet toegestaan om kades en bedrijfsterreinen in de Eemshaven te betreden. Uiteraard kunnen er wel op en vanaf de openbare weg eventueel foto’s gemaakt worden. De openbare weg/dijk bij AGEms (Borkumlijn) leent zich wellicht voor een goed zicht op de binnenkomst van het cruiseschip. Dat geldt ook voor de dijk achter het gebouw Nijlicht bij de drijvende steigers (Urker vissers).

Meer… Groningen Seaports