Sluiting hoogwaterkering Ravenswaaij (Amsterdam Rijnkanaal) niet nodig

Rijkswaterstaat ziet af van de sluiting van de hoogwaterkering Ravenswaaij in het Amsterdam-Rijnkanaal op 8 januari. Dit omdat de waterstanden minder snel stijgen dan eerder was voorspeld.

De sluiting zou zondag 8 januari plaatsvinden om het gebied langs het zuidelijke deel van het Amsterdam-Rijnkanaal tussen de Lek en de Waal te beschermen tegen opkomend hoogwater vanaf de Lek. Zondagochtend gaven de laatste voorspellingen aan dat sluiting niet nodig is. Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwkeurig in de gaten, maar verwacht nu dat sluiting ook later deze week niet nodig is.

De hoogwaterkering zou zondag worden gesloten omdat dit deel van het Amsterdam-Rijnkanaal in normale omstandigheden in open verbinding met de Lek staat. Bij een verwachte waterstand van 5.5 meter boven NAP wordt het kanaalpeil te hoog en voor die stand bereikt wordt, sluit Rijkswaterstaat de hoogwaterkering. Die stand zou maandag 9 januari worden bereikt. Zondagochtend werden deze voorspellingen echter naar beneden bijgesteld.

Meer… Rijkswaterstaat