Fairmount Sherpa heeft Egyptische olie platform getransporteerd

Sleepboot Fairmount Sherpa heeft op succesvolle wijze de jack-up-boorplatform Baharia I naar haar nieuwe positie getransporteerd bij het olieveld nabij de Golf van Suez. De Fairmount Sherpa is een van vijf superslepers van Fairmount marine.

De verplaatsing van het platform voor Egyptische oliemaatschappij Zeitco vond kort na voltooing van de levering van de half afzinkbare boorplatform naar Noble Paul Romano in de North Hap’y olieveld bij de Greater Nile Basin offshore Egypte (in het oosten van de Middellandse zee) plaats vanaf Jamaica. De Fairmount Sherpa voer via het Suez Kanaal richting de Zeit Bay olieveld in het zuidwesten van de Golf van Suez.

Na aankomst van de Fairmount Sherpa op locatie werd de aansluiting met Baharia I direct gemaakt. De sleep over de korte afstand is zonder problemen verlopen. De nieuwe boorlocatie werd direct door Baharia I in gebruik genomen. Tijdens dit project is de Fairmount Sherpa vanwege veiligheidsredenen altijd gekoppeld geweest aan het platform. Na loskoppeling is de Fairmount Sherpa weer vertrokken voor het volgende project.

Meer… Fairmount