Green Award en Meteo Consult bundelen krachten

De Green Award Foundation en MeteoGroup Maritime (onderdeel van MeteoConsult) hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend. De doelstelling van de overeenkomst is het stimuleren en belonen van scheepseigenaren en –managers om een kwaliteitsbeleid voeren ten behoeve van een schone en veilige scheepvaart.

Green Award is opgericht in 1994 om de kwaliteit van de zeeschepen te bevorderen. Over de hele wereld zijn (op vrijwillige basis) schepen, rederijen en oliemaatschappijen door Green Award gecertificeerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Door de hoge kwaliteitseisen te belonen stimuleert Green Award, met behulp van ‘incentive providers’, een schone en veilige scheepvaart.

De wereldwijde handel is sterk afhankelijk van de internationale scheepvaart. Het is in het belang van alle partijen om goederen op de meest veilige en efficiënte wijze te transporteren. Door het ontwikkelen van producten (zoals het Ship Performance Optimization System, kortweg SPOS) voorziet Meteogroup Maritime de scheepvaart van actuele en betrouwbare weersverwachtingen. SPOS wordt wereldwijd gebruikt om routes van schepen te optimaliseren. Het gebruik van route optimalisatie door schepen vergroot de veiligheid en reduceert brandstofverbruik en CO2 emissie.

Green Award heeft meer dan veertig partners in twaalf landen. Schepen en rederijen die beschikken over een Green Award kunnen voordelig goederen en diensten afnemen van de partners van Green Award. “Meteo Consult en het product SPOS voldoen voor 100% aan het profiel voor partnership. Door Meteo Consult toe te voegen aan onze partners geven we onze klanten een extra impuls om door ons gecertificeerd te worden”, zei Jan Fransen tijdens de uitreiking van de Green Award.

Peter Stoter gaf aan dat: “het is in het belang van alle partijen dat schepen de meest efficiënte en veilige routes varen om goederen van haven naar haven te vervoeren. Om dit te bewerkstellingen levert MeteoGroup de meest accurate en betrouwbare weersverwachtingen aan de scheepvaart. Het routeringsprogramma SPOS stelt de bemanning in staat de route met inachtneming van het weer te optimaliseren, hierdoor is de scheepvaart in staat veiliger en efficiënter te opereren. Dit leidt tot brandstofbesparing en reductie van CO2 uitstoot”.

Meer… Meteo Group