World Wide Supply bestelt vier Platform Supply Vessels bij Damen

World Wide Supply bestelt vier Platform Supply Vessel van de nieuwe PSV 3300 serie van Damen Shipyards.

World Wide Supply (WWS), een nieuwe offshore support ondernemen, heft vier PSV 3300 CD’s besteld bij Damen Shipyards. De PSV 3300 CD, welke gebouwd wordt aan de hand van Damen’s E3 normen, is een nieuw ontwerp platform supply vessel voor het onderhouden van wereldwijde olie en gas boorinstallaties, daarnaast is het specifiek ontworpen om veilig en economisch te presteren in ongunstige weeromstandigheden. Alle vier de schepen zullen bij Damen Shipyards Galat in Roemenie worden gebouw. De eerste oplevering zal plaatsvinden aan het begin van 2013, de laatste oplevering vind eind 2013 plaats.

De PSV 3300 CD is in november 2011 tijdens Europort op de markt gebracht en is het resultaat van een toegewijd ontwerp en onderzoeksproces voor een nieuwe type offshore supplier: een echte werkpaard met goede, zeewaardige kwaliteiten, minder onderhoud en verminderde emissieniveaus. De schepen zullen worden gebouwd volgens de hoogste milieu- en veiligheidsnormen met het oog op het comfort van de bemanning.

Het schip is 80 meter lang en heeft een main deck van 720m2, verbeterde snelheidsprestaties met dezelfde formaat motor vergeleken met haar voorganger, daarnaast worden de bewezen technologieën en componenten van Damen’s overige PSV series toegevoegd. Een unieke blikvanger met een goed ontworpen geslepen boef maakt de PSV 3300 E3 onderscheidend. Damen heeft profijt gehad van de bijdrage van hun Noorse klant WWS met betrekking tot het ontwerp en de operationele onderzoeken die zijn gedaan op Damen’s werken PSV’s in de Noord zee en Braziliaanse wateren.

Meer… Damen