Samenwerkingsovereenkomst met Summa Group

Havenbedrijf Rotterdam en de Russische Summa Group hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze zogenoemde ‘global strategic partnership’ moet leiden tot een voor beide partijen aantrekkelijke wereldwijde samenwerking op het gebied van havens.

De samenwerking met Summa past in het beleid van het Havenbedrijf om te komen tot een wereldwijd netwerk van havenindustriecomplexen in strategische markten. Om dit te bewerkstelligen streeft het Havenbedrijf naar samenwerkingsovereenkomsten met marktleiders op het gebied van petrochemie, energie, ijzer en staal, mijnbouw en logistiek. Het Havenbedrijf ontwikkelt samen met het sultanaat van Oman de haven van Sohar.

Opkomende markten
Ziyavudin Magomedov, bestuursvoorzitter van de Summa Group, verwelkomt de samenwerking met de grootste haven van Europa: “Wij zoeken bijvoorbeeld naar wegen en manieren om de vrachtvolumes tussen Primorsk en Rotterdam verder te ontwikkelen. Maar de scoop van onze samenwerking beperkt zich niet tot Rusland en Nederland, we zoeken ook kansen om samen te werken in China, India en andere opkomende markten.”

De beide partijen werken al samen in de ontwikkeling van de Tank Terminal Europoort. Daartoe richtte Summa met Vitol Tank Terminals International (VTTI) de joint venture Shtandart op.

Meer… Port of Rotterdam