CBRB gaat strategische samenwerking met Graydon aan

Het is slecht gesteld met de huidige betalingsmoraal in Nederland. In het derde kwartaal van 2011 krijgt 40% van de bedrijven in de transport- en logistiekbranche niet op tijd haar rekeningen betaald. Een serieus probleem waar veel bedrijven, vaak onbewust, grote problemen van ondervinden.

Te laat betaald krijgen kost bedrijven handenvol geld. Iedere euro die vastzit in achterstallige facturen, is een gemiste investering en belemmert de groei in de branche. Gemiddeld wordt de gangbare betalingstermijn van 30 dagen met 16 dagen overschreden, waarbij overschrijding van twee maanden of langer geen uitzondering is. In het ergste geval is een ondernemer daardoor niet meer in staat om zijn rekeningen te betalen en moet noodgedwongen faillissement aanvragen.

Daarom is CBRB een samenwerking aangegaan met Graydon, een partner met meer dan 120 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsinformatie en incasso. Leden krijgen met Graydon Bedrijfsinformatie, een kredietadvies over (potentiële) relaties. Hier wordt in één oogopslag duidelijk wat de kans op wanbetaling is. Zo kan eenvoudig worden bepaald met wie en onder welke voorwaarden men zaken gaat doen. Dit zorgt voor een verbeterde cashflow, financiële risicobeheersing en het verkorten van de betaaltermijn. Mócht een bedrijf onverwacht toch te maken krijgen met wanbetalers, dan helpt Graydon met het nationale- en internationale incassotraject. Voor CBRB-leden rekent Graydon geen kosten voor het nationale minnelijk incassotraject.76% van de vorderingen int Graydon in het minnelijk traject.

Meer… CBRB