Samenwerking Falck Nutec en VTC

Falck Nutec en VTC (Verticaal Transport Centrum) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zij bundelen hun krachten op het gebied van de NOGEPA trainingen Crane Operator en Banksman.

Vrijdag 11 november jl. hebben Tjerk Suurenbroek (directeur Falck Nutec) en Erik Bouwman (directeur VTC) op de beurs Europort in de stand van Falck Nutec het contract ondertekend.

Door de jarenlange technische en praktijkervaring van de instructeurs van VTC en de specialistische kennis van Falck Nutec op het gebied van veiligheidstrainingen, kunnen beide partijen de klant nog beter van dienst zijn. Daarnaast kunnen zij de training tegen een relatief lage prijs in de markt zetten. Beide trainingen zullen worden gegeven op het terrein van VTC in Barneveld.

Om de werkelijkheid in de trainingen zoveel mogelijk na te bootsen, heeft VTC een unieke trainingsfaciliteit ontwikkeld: een offshore bootsimulator. De simulator – de enige ter wereld – bestaat uit een havenkraan op een sokkel met daarnaast een beweegbaar platform. Het platform kan de bewegingen van een deinend schip exact nabootsen. Afhankelijk van de door de instructeur gekozen windsnelheid en windrichting, veranderen zowel de bewegingen van het platform als de hijstabellen van de kraan. De innovatieve simulator is gepatenteerd en door het NOGEPA geaccrediteerd.

Beide partijen zijn blij met deze samenwerking. Tjerk Suurenbroek: “Dit is een goed voorbeeld van effectief partnership. Het samenbrengen van de kennis en kunde van beide partijen biedt onze klanten toegevoegde waarde.” Erik Bouwman: “Wij zijn blij dat onze expertise erkend wordt door een gerenommeerd bedrijf als Falck Nutec”.

Meer… Falck Nutec   VTC