Q3 Trading Update: Boskalis handhaaft jaarverwachting

Boskalis Trading Update Q3 2011:

• Omzetniveau licht hoger

• Goede resultaten op projecten

• Hogere bezetting hoppervloot

• Orderportefeuille stabiel op € 3 miljard

• Handhaving jaarverwachting: nettowinst € 230-250 miljoen

Gang van zaken
Het derde kwartaal van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. lag in lijn met het eerste halfjaar 2011. Boskalis ligt hiermee op koers om het jaar conform verwachting af te sluiten met een nettowinst van € 230-250 miljoen.

De omzet in het derde kwartaal is licht toegenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van dit jaar. De orderportefeuille bedroeg aan het eind van het derde kwartaal € 3 miljard en is daarmee stabiel ten opzichte van medio 2011. Recent aangenomen werken zoals Lelydorp I, Suriname en de herontwikkeling van het waterfront in Harderwijk, Nederland zijn hierin niet inbegrepen.

Het segment Baggeren en Grondverzet heeft in het derde kwartaal een goed resultaat behaald. De operationele marges liepen licht terug. Daartegenover nam de bezetting van de hoppervloot in het derde kwartaal toe. Boskalis heeft in het tweede halfjaar ondermeer enkele grotere (meerwerk)opdrachten in Australazië en Zuid-Amerika toegevoegd aan de breed gespreide orderportefeuille. Per saldo is de orderportefeuille ten opzichte van medio 2011 licht toegenomen.

Het activiteitenniveau bij de havensleepdiensten is direct verbonden aan de ontwikkeling van scheepsbewegingen en de vrachtvolumes in de havens waar SMIT actief is. Op de meeste van deze locaties was in het derde kwartaal sprake van volumegroei en wist SMIT haar marktpositie te handhaven. Op mondiaal niveau staat de verdere groei van de wereldhandel onder druk als gevolg van de macro-economische onzekerheid. In het derde kwartaal zijn kosten verbandhoudend met de beëindiging van de Argentijnse havensleepactiviteiten gemaakt. Naar verwachting zal de financiële afwikkeling nog dit jaar plaatsvinden.

Bij Salvage, Transport & Heavy Lift lag het activiteitenniveau en het resultaat in lijn met het eerste en tweede kwartaal van 2011. De bergingsactiviteiten van SMIT Salvage kenden een relatief rustige periode met slechts een beperkt aantal emergency response opdrachten naast lopende wrakruimingsactiviteiten in ondermeer Indonesië. Bij de Transport & Heavy Lift activiteiten was er bij de drijvende bokken (Heavy Lift) sprake van een zwakke bezetting. De Transportactiviteiten in met name Noordwest-Europa hadden een goed kwartaal door enerzijds een goede bezetting van de vloot en anderzijds kostenbesparingen.

Bij de Terminaldiensten (SMIT Terminals en 50% Lamnalco) lag het activiteitenniveau en het resultaat in lijn met het eerste en tweede kwartaal van 2011. Begin oktober heeft de levering van de SMIT Terminals business aan Lamnalco plaatsgevonden. Met ingang van het vierde kwartaal bestaat het segment Terminaldiensten hoofdzakelijk uit Lamnalco (50%).

Bij Maritieme Infrastructuur (40% Archirodon) was sprake van een goed derde kwartaal, met een hoog omzetniveau en goede resultaten.

Balanspositie
De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk en de netto-schuldenpositie is sinds medio 2011 verder afgenomen. Er wordt ruimschoots voldaan aan de belangrijkste convenanten zoals Boskalis die heeft afgesproken met haar kapitaalverschaffers.

Marktontwikkelingen
De markten waarop Boskalis actief is met haar activiteiten worden gedreven door factoren zoals groei van de wereldhandel, energieconsumptie, wereldbevolking en de gevolgen van klimaatverandering.

De afgelopen paar jaar zijn wij geconfronteerd met een stagnatie in de vraag als gevolg van de conjuncturele kentering eind 2008. Tegelijkertijd hebben wij de afgelopen jaren een toestroom aan nieuwe productiecapaciteit in de markt gezien. Bij nieuwe projecten en in bepaalde delen van de markt vertaalt zich dat in druk op zowel volumes als marges. Uit recente marktstudies is echter nogmaals vastgesteld dat de structurele groeifactoren voor de middellange termijn onverminderd positief zijn. In meerdere regio’s in de wereld worden door klanten in verschillende marktsegmenten volop nieuwe initiatieven ontwikkeld voor nieuwe, en veelal ook omvangrijke maritieme infrastructuurprojecten. Dit geldt in het bijzonder voor energie- en grondstoffen gerelateerde projecten in Zuid-Amerika, West-Afrika en Australië. De behoefte aan die infrastructuur verandert niet door de actuele macro-economische onrust, maar het valt niet uit te sluiten dat enkele van deze projecten vertraging zullen oplopen. Vooralsnog is de verwachting dat deze projecten in de komende paar jaar aan de markt zullen komen.

Vrachtvolumes in de voor ons relevante havensleepmarkten hebben zich na de terugval van 2009 hersteld. De verdere groei van de terminalactiviteiten hangt samen met het gereedkomen van nieuwe olie- en LNG import- en exportterminals die vanaf 2012 worden verwacht. Ook hierbij geldt dat wij niet uitsluiten dat de recente onrust op de financiële markt een dempend effect zal hebben op een verder positieve trend. De ontwikkeling van de bergingsmarkt laat zich slecht voorspellen, gegeven de aard van de activiteiten. De ontwikkelingen bij Transport & Heavy Lift zijn met name afhankelijk van het aantrekken van spotmarkten, in het bijzonder die in de offshore-sector, wat niet eerder wordt verwacht dan 2012.

Vooruitzichten
Boskalis heeft een goed en breed gevulde orderportefeuille waarmee de schepen voor de rest van dit jaar redelijk zijn bezet. De Raad van Bestuur verwacht dat de nettowinst voor 2011, in lijn met eerdere verwachtingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden, circa € 230-250 miljoen zal bedragen. Het investeringsniveau in 2011 zal naar verwachting circa € 275-300 miljoen bedragen.

Financiële Agenda
15 maart 2012 07:00 CET Publicatie jaarcijfers 2011

10 mei 2012 `s middags Trading update eerste periode 2012

10 mei 2012 Algemene Vergadering van Aandeelhouders

16 augustus 2012 07:00 CET Publicatie halfjaarcijfers 2012

Meer… Boskalis