Fusie North Sea Group en Argos Oil een feit

Grootste onafhankelijke olie- en energieleverancier van West-Europa
De fusie tussen North Sea Group (NSG) en Argos Oil (Argos) is vanaf vandaag een feit. Nederland krijgt er hiermee een grote onafhankelijke energieleverancier bij, met een belangrijke positie in de West-Europese energiemarkt. De naam van de gefuseerde onderneming wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Gebundelde krachten
Door het samengaan van NSG en Argos ontstaat één van de grootste onafhankelijke spelers in de West-Europese olie- en energiemarkt. Het gefuseerde bedrijf heeft ca. 850 werknemers, een gezamenlijke tankopslagcapaciteit van ruim 1,5 miljoen m3 en een jaaromzet van ongeveer EUR10 miljard.

Van producent tot consument
Onder leiding van CEO Peter Goedvolk zal de nieuwe organisatie zich richten op midstream- en downstream activiteiten. De organisatie bedient de gehele keten, van producent tot consument. Het zwaartepunt van de activiteiten van de nieuwe onderneming komt te liggen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Buiten Europa is de organisatie onder andere vertegenwoordigd in Brazilië, Singapore en China.

Aandeelhouders en directie
De aandeelhouders van het gefuseerde bedrijf zijn Reggeborgh, Atlas Invest, Argos Energy Group en STAK Management. Uit de directies van NSG en Argos is één nieuwe directie gevormd. De nieuwe board zal bestaan uit Peter Goedvolk (CEO), Cees den Ouden (CFO), Ron Scheepers en Rick Klop.

 

‘… één van de meest aansprekende olie- en energiebedrijven van West-Europa …’
Peter Goedvolk: ‘Groei is noodzakelijk in de huidige oliemarkt. Het is een volumemarkt waarin veel massa nodig is om succesvol mee te doen. Door het samengaan van NSG en Argos bereiken we de gewenste schaalgrootte en bedienen we de gehele waardeketen. De directie en onze aandeelhouders zijn ervan overtuigd dat we met elkaar één van de meest aansprekende olie- en energiebedrijven van West-Europa kunnen worden. De fusie biedt namelijk goede mogelijkheden om onze activiteiten in West-Europa verder uit te breiden, internationaal onze opslagactiviteiten te vergroten en onze focus op duurzame energie aan te scherpen.’

Meer… Argos Oil & North Sea Group