Eerste lustrum voor WinterWelVaart

Dit jaar wordt voor de vijfde keer WinterWelVaart georganiseerd. Het evenement aan de Hoge en Lage der A van Groningen is uitgegroeid tot een vast en hooggewaardeerd evenement tijdens de winterperiode. WinterWelVaart vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 december.

Tijdens WinterWelVaart liggen tientallen veelal historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. Al deze schepen hebben Groningen als thuishaven en varen in het zomerseizoen met toeristen over onder meer de Waddenzee en het IJsselmeer. De schippers openen tijdens het WinterWelVaart gratis hun schepen voor het publiek. Deze schepen vormen de locaties van een interessante muziek- en theaterprogrammering en andere activiteiten. En natuurlijk kan iedereen kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen.

Ook op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn tal van activiteiten. Er is een uitgebreide kerstmarkt, live muziek en heerlijke hapjes en drankjes. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat ook gratis toegankelijk is, zijn heel veel kinderactiviteiten.

Meer… WinterWelVaart