HydrauRent introduceert hydrausupport 2000FS voor mega spoelsnelheden

Op de beurs Europort 2011, die plaatsvindt van 8 tot 11 november in Ahoy Rotterdam, presenteert HydrauRent op stand 1408, de nieuwste ontwikkeling op het gebied van hydraulisch spoelen van piping. De HydrauSupport 2000FS is speciaal ontworpen voor het optimaal reinigen van hydraulische systemen. Met spoelsnelheden tot 10.000 liter per minuut, is de HydrauSupport 2000FS uniek in zijn soort.

De HydrauSupport 2000FS is de nieuwste uitbreiding van de verhuurvloot van HydrauRent, dat inmiddels 12 typen spoelunits omvat. De opdrachtgever wordt een efficiënte, gebruiksvriendelijke en kwalitatief hoogstaande oplossing geboden. Zo kunnen er, door de toepassing van twee gescheiden spoeluitgangen ook twee separate spoellussen gelijktijdig spoelen, hetgeen tijdwinst betekent. Daarnaast kan eenvoudigweg de juiste flow worden gegenereerd. Doordat er in twee richtingen gespoeld kan worden, wordt het systeem beter gereinigd. Na de spoelprocedure worden de leidingen gereinigd door deze met lucht door te blazen. Bijzonder is dat er door de combinatie van de spoelunits een – tot voor kort – onvoorstelbaar hoge flow bereikt kan worden: 10.000 liter per minuut bij 80 bar. De units zijn modulair waardoor de flow eenvoudig kan worden verhoogd door meerdere spoelunits te koppelen. Om het gebruikersgemak verder te verbeteren, is gekozen voor een gescheiden inpandige controlekamer van waaruit de HydrauSupport bediend kan worden.

Wat is het effect van het spoelen?
Het voorkomen en terugdringen van storingen vormen de voornaamste redenen om te besluiten tot het spoelen van hydraulische systemen. Van belang daarbij kan zijn dat het hydraulische systeem zo kort mogelijk buiten werking is en vervolgens weer langdurig onderhoudsvrij kan worden gebruikt. Anderzijds kunnen veel problemen worden voorkomen door nieuwe hydraulische systemen gespoeld in bedrijf te nemen.
Storingen worden voornamelijk veroorzaakt door vervuiling van het hydraulische systeem op momenten dat het systeem open is, door slechte tankbeluchting, slijtage, corrosieproducten en andere onvoorziene omstandigheden.
Door de advisering van de deskundigen van HydrauRent en het spoelen van het hydraulische systeem aan te passen aan de criteria van de opdrachtgever, worden de betrouwbaarheid van het hydraulische systeem, de levensduur van het systeem en de veiligheid gewaarborgd en daarmee kosten gereduceerd.
HydrauRent is gespecialiseerd in het leveren van maatwerkoplossingen in hydraulische capaciteit. Het accent ligt op de verhuur en het inbedrijfstellen van hydraulische aggregaten, spoel-, filtratie-, koel- en ontwateringinstallaties en hydraulische lieren. Voor opdrachtgevers in onder meer de industrie en de offshore, levert HydrauRent pasklare oplossingen.
De HydrauSupport 2000FS is gecertificeerd volgens Lloyd’s Register en vormt een belangrijke uitbreiding van het servicepakket van HydrauRent.

Meer… HydrauRent