Pierewaaien in Maastunnel Havenbedrijf presenteert nieuwe fietskaarten langs

Donderdag 13 oktober presenteerde het Havenbedrijf de eerste nieuwe fietskaarten aan het publiek in de Maastunnel te Rotterdam. Onder de naam Pierewaaien komt het Havenbedrijf met een serie nieuwe fietskaarten. Inmiddels zijn de eerste drie uit: respectievelijk Heijplaat (6 kilometer), Waalhaven (14,5 kilometer) en Katendrecht (15 kilometer). De fietskaarten de opvolger van het boekje ‘Beleef de haven’. Ze zijn gratis verkrijgbaar bij de balie van het World Port Center, de Rotterdam Store aan de Coolsingel, de VVV Rotterdam, de Spido, de OV fietsverhuurpunten of via internet (te downloaden en aan te vragen via www.portofrotterdam.com)

Fietsen door de haven past in het beleid van het Havenbedrijf om de haven toegankelijker te maken en meer onder de aandacht van de bewoners van de regio te brengen. Binnenkort worden nog drie fietskaarten over de Maasvlakte en de landtong Rozenburg op dezelfde manier uitgebracht.

Ter ere van de nieuwe fietskaarten stelt het Havenbedrijf enkele (fiets)tassen ter beschikking van degenen die als eerste terplekke antwoord kunnen geven op de vraag ‘Wie maakte ‘Ketelbinkie op de kade van Katendrecht?’.

Meer… Port of Rotterdam