Alphatron Marine op Europort 2011, hal 3, stand 3406

Met als thuisbasis Rotterdam, presenteert Alphatron Marine zich als vanouds uitgebreid in het Rotterdamse Ahoy complex tijdens Europort Maritime 2011. Op de 235m2 grote stand worden alle disciplines uitgebreid tentoongesteld.

Binnenvaart
De binnenvaart heeft het moeilijk, maar het innovatieve karakter van veel binnenvaart ondernemers blijft de boventoon voeren. Rust roest is zeker nog steeds van toepassing. Alphatron Marine denkt zoveel mogelijk mee met zijn uitgebreide klantenkring en investeert nog altijd volop in deze mooie sector.

Op Europort 2011 zullen wij naast onze reeds bekende producten zoals de zeer succesvolle rivierradar JMA 610, ook een aantal nieuwe producten tonen. Sinds de introductie van de JMA 610 op Europort 2009 zijn er ruim 600 geïnstalleerd. Dit jaar tonen wij tevens de productiemodellen van onze nieuwe MFC lijn. Een uniek product met specificaties op topniveau dat goedgekeurd is voor combiweergave van zowel bochtaanwijzer als roerstand.

De MFC lijn is direct beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

– Bochtaanwijzer/roerstand
– Echolood
– Meteo
– Miniconning
– Control line
– Automation line

CCTV
Een noviteit is onze nieuw ontwikkelde cameralijn. Hoogwaardige camera’s geschikt voor gebruik in donkere omstandigheden en leverbaar als Zoom camera, Dome camera of camera met een vast objectief.

Marifoon
Helaas heeft de Deense fabrikant Sailor moeten besluiten de populaire Marifoon RT 2048 uit de productie te nemen. Onderdelen waren moeilijk verkrijgbaar en de kwaliteit kon niet meer worden gegarandeerd.

Inmiddels is de nieuwe Sailor RT 6048 door de fabrikant op de markt gebracht als zijn opvolger. Deze zullen worden tentoongesteld tijdens Europort Maritime.

De constructie en vormgeving van de nieuwe RT 6048 marifoon voldoet echter niet aan de gestelde design voorwaarden van onze klanten, waardoor vrijwel vlakke inbouw onmogelijk is. Een stap terug in de tijd, maar Alphatron Marine heeft de oplossing al klaarliggen: de nieuwe Alphatron Marifoon de Alphacom River van Japans fabricaat, biedt de oplossing. Een Marifoon van hoge kwaliteit met een fraaie, vrijwel vlakke inbouw.

Automation
De Alphatron divisie ‘Alphatechnique’ presenteert de laatste ontwikkelingen op het gebied van offshore. Met meer dan 200 geïnstalleerde systemen is deze divisie een belangrijke speler op de markt voor lading behandelingsystemen voor de offshore. Met de komst van de nieuwe divisie manager Robert schenk is een belangrijke stap gezet tot verdere uitbouw van deze activiteit.

Zeevaart

Alphabridge brugconsoles
Zonder meer een groot succes, is de 5 jaar geleden geïntroduceerde Alphabridge prefab brugconsole lijn. Meer dan 100 schepen zijn inmiddels naar volle tevredenheid uitgerust met verschillende versies van dit unieke concept.

Een recente opdracht is verkregen van Scheepswerf Barkmeier Stroobos voor de levering van een drietal omvangrijke Alphabridges voor de in aanbouw zijnde nieuwe loodskotters voor het Nederlands Loodswezen. Daarnaast zullen maar liefst 10 in aanbouw zijnde 50 meter bijlboegen bij Damen Shipyards worden voorzien van een Alphabridge DP concept.

Nadat de opzienbarende Alphamulticommand Chair succesvol was geïntroduceerd, heeft de R&D afdeling van Alphatron Marine zich bezig gehouden met een standaard concept voor zogenaamde ASD sleepboten. Zeer wendbare schepen waar de voorkant achter is en de achterkant vóór. Door gebruik te maken van een verregaande vorm van systeemintegratie is een zeer innovatief concept uitgewerkt waarvan u een prototype op de beurs kunt bekijken.

IT en televisie aan boord
Zoals ook aan wal, verdwijnen de zogenaamde analoge technieken om plaats te maken voor digitale technieken.

Een gespecialiseerde afdeling van Alphatron Marine te weten Alphatron IT&AV

Systems heeft zich volledig toegelegd op het bieden van een totaaloplossing voor alle vormen van IT en Entertainment aan boord van schepen. Variërend van een eenvoudig systeem voor 5 hutten tot aan een volledig zogenaamde Video on Demand systeem voor 550 hutten. Het volledige systeem zal op de beurs worden getoond in een speciale ruimte in het midden van onze stand.

Mini DP Alphamulticourse
Inmiddels zijn de eerste schepen uitgerust met een Alphamulticourse systeem. Alphatron Marine heeft samen met Navis Finland een mini DP systeem ontwikkeld voor werkvaartuigen dat opvallend genoeg was om in aanmerking te komen voor een innovatiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

De Alphamulticourse combineert een Zeepiloot, Rivierpiloot, Joystick systeem en een Position Hold functie in een compacte bedienunit.

De systemen zijn of worden geplaatst bij onder meer:

– Rijkswaterstaat
– Lomer Offshore
– Brandweer Bremen
– Damen Hardinxveld MultiCat 2613
– Braveheart

V-Sat van doolhof tot zekerheid
Breedband communicatie via V-Sat is jarenlang een opeenstapeling geweest van kunde en onkunde. De ervaren specialisten van Alphatron weten wat ze een gebruiker moeten aanbieden om te voldoen aan zijn of haar specifieke vraag. Zodoende betaalt u nooit teveel. U koopt een voor u werkende oplossing die voldoet aan de door u gestelde voorwaarden. Uitgebreide voorlichting is te verkrijgen bij Alphatron Marine, uw betrouwbare partner.

Alphatron Marine partners
Naast het feit dat Alphatron Marine veel producten zelf ontwikkeld heeft, heeft Alphatron geselecteerde partners die met hun specifieke producten ons productenpakket tot een breed geheel maken. Desgewenst in een eenduidige Alphatron vormgeving of stand alone. U kunt er verzekerd van zijn dat het product volledig wordt ondersteund door de Alphatron organisatie of een van haar partners.

Japan Radio Company
Japan Radio Company is al meer dan 20 jaar een betrouwbare partner van Alphatron. Kwaliteit en vertrouwen zijn de juiste woorden voor deze relatie. Niet alleen voor de afdeling verkoop, maar ook de service afdeling.

Alphatron Marine is trots op zijn relatie met Japan Radio Company, en heeft dit jaar voor de derde keer de “Best Sales Award” voor Europa en Afrika gewonnen.

JRC zal o.a. het volgende tentoonstellen:

• Van een 10 Inch TFT tot een 23 Inch TFT chart radar
• Cost effective ECDIS JAN2000
• De nieuwe GPS kompas range
• Wereldpremière van het nieuwe 2012 instrumentlijn concept

Thrane & Thrane Sailor
Thrane & Thrane zal naast zijn volledige nieuwe 6000 producten range tevens een Broadband 5000 en V-Sat 900 Antenne Systeem tonen

Terma
Anti-Piracy offshore patrol vaartuigen en kustwachtschepen zijn typische Terma Scanter 2100 radar systeem klanten. Dit systeem kan een RIB op 10 KM afstand detecteren en maakt het daarmee mogelijk tijdig op een potentieel gevaarlijk situatie te reageren. De samenwerking tussen Terma en Alphatron op het Roemeense kustwachtschip MAI 1105 heeft uitgewezen dat dit militaire product ook geschikt is voor de bovenstaande toepassingen tegen een zeer scherp tarief.

Navis
Na 10 moeilijke jaren is Navis uitgegroeid tot een zeer gerespecteerde Dynamic Positioning fabrikant voor belangrijke offshore contractors en olie maatschappijen.

Alphatron Marine werkt al geruime tijd samen met Navis en is dan ook zeer succesvol met het verkopen van hun topproducten. Alphatron heeft al meer dan 40 DP-systemen aan tevreden klanten geleverd. Tijdens Europort zal het nieuwe DP 4000 systeem te zien zijn op de Alphatron stand.

Böning
Böning, een nieuwe partner van Alphatron! Een kwaliteitsfabrikant die voornamelijk actief is als OEM partner voor Rexroth en MAN. Zij zijn ook succesvol met het volledige kwalitatieve productenportfolio van eigen merk.

Tijdens Europort worden de volgende producten tentoongesteld:

• Alarm monitoring up to 1300 l/O
• Integrated control and alarm system
• Approved navigation light panels with LED versions
• Tank level measurement
• Closed Circuit Television
• Conning information

Meer dan 25 orders voor AMS systemen zijn inmiddels door Alphatron Marine ontvangen binnen het eerste jaar nadat de samenwerking met Böning is gestart. Alle producten zijn eveneens te verkrijgen in de bekende Alphaline.

Yokogawa
Ondanks de opgelopen schade door de Japanse aardbeving en tsunami is Yokogawa weer terug op volledige sterkte. Zij vergezellen ons tijdens Europort met hun uitgebreide productenlijn met o.a. de Gyrokompas, Logs en Autopilots.

Autronica
Een wel gerespecteerde naam keert terug op de Nederlandse en Belgische markt in samenwerking met Alphatron Marine. Wij bieden u een makkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk branddetectieproductenlijn. Hiermee wordt de Alphatron Marine productportfolio wederom uitgebreid om zo de one stop shop ervaring voor installateurs en scheepswerven wederom te vergroten. Autronica is op Europort aanwezig met hun succesvolle AutroPrime productenlijn.

Intellian
De Koreaanse fabrikant Intellian is op weg naar de top. Sinds hun introductie biedt Alphatron Marine de Sat TV en V-Sat antenne aan in de markt. Dit wordt eveneens ondersteund door Alphatrons service en adviesnetwerk. Zo kan Alphatron de klant bieden wat hij vraagt, inclusief Airtime indien gewenst.

Farsounder
Farsounder is een specialist in onderwaterbescherming. Haar unieke Sonar systemen worden wereldwijd goedgekeurd door de overheid en megajacht eigenaars om zo terroristen te kunnen detecteren bij haveningangen of als ze het yacht te dicht benaderen. Alphatron heeft met veel succes het Farsounder systeem met de Terma camera beveiliging geïntegreerd om zo piraten en terroristen op tijd te kunnen detecteren.

Maretron
Maretron toont zijn state of the art I-pad to go, volledig Conning informatie weergaven systeem. Verder zal Maretron een aantal nieuwe producten introduceren, zoals de fuel flow monitor, NMEA 2000 bus extender en hun vereenvoudigde Electrical Switching systeem over het netwerk van NMEA 2000.

Alphatron Marine BV te Rotterdam werd opgericht in 1989 en heeft momenteel meer dan 155 professionals in dienst. Dit particuliere bedrijf heeft een flexibele aanpak naar zowel fabrikanten als klanten. Een volledig door autocad ondersteunt engineering team zorgt voor alle nieuwbouw projecten en de dagelijkse installatie werkzaamheden op gebied van navigatie- en communicatieapparatuur. In het verleden heeft Alphatron Marine al meer dan 600 zeegaande nieuwbouw schepen naar volle tevredenheid opgeleverd, naast ruim 500 binnenvaartschepen en vele megajachten. Alphatron Marine heeft naast zijn hoofdkantoor in Rotterdam ook vestigingen in Vlissingen, Den Helder, IJmuiden Antwerpen, Singapore, Rostock en Hamburg.

Meer… Alphatron