Liereliet 2011 wordt groot feest

Vanaf heden is de voorverkoop van Liereliet begonnen. Liereliet Workum is het internationaal festival van maritieme muziek dat vooraf gaat aan de start van Strontrace, Beurtveer en Visserijdagen Workum. Van vrijdag 14 oktober tot maandag 17 oktober klinken de vrolijke en weemoedige zeemansliederen in verschillende locaties in het sfeervolle Friese IJsselmeerstadje Workum.

Het openingsconcert wordt gegeven door Rosita en Herman Dewitt, helemaal uit België. Op vrijdagavond 14 oktober treden zij op in de historische doopsgezinde kerk, met Vlaamse deunen over de zee, heimwee en het vertier aan de wal. Zij begeleiden zichzelf op vaak zelfgemaakte volksinstrumenten.

Samen met de rest van hun gezelschap, ’t Kliekske, treden zij ook op tijdens het traditionele shantyconcert op zaterdagavond en het koffieconcert op zondagochtend. Andere internationale gasten tijdens deze concerten zijn Jim Mageean en de formatie Four ‘n’ Aft, beide uit Engeland. Het swingende slotconcert op zondagavond, in De Klameare, wordt verzorgd door de weergaloze 4Tuoze Matroze, uit Nederland.

Kinderen kunnen op zaterdag 15 oktober meedoen met de gratis klompzeilwedstrijd “Om de Loden Kiel 2011”. Tijdens de prijsuitreiking wordt er uitbundig meegezongen met liedjes van de zee. Dit kinderconcert wordt begeleidt door Nanne & Ankie en de ketelbinkenploeg Maatje Groot.

Behalve deze concerten is er op zondag het traditionele open podium in scheepstimmerwerf De Hoop. Hier kan iedereen zich voor opgeven bij de organiserende muziekgroep Dutch Courage.

Het complete programma is te vinden op www.liereliet.nl. Toegangskaarten zijn vanaf vandaag te bestellen bij Jenny Bouma, per telefoon 0515-543377 of per mail: [email protected]. De prijzen variëren van € 3 tot € 15.

Meer… Liereliet