Spotlights op Maritieme Sector kick off tijdens Maritime Awards Gala

Van 3 tot en met 12 november 2011 vindt de eerste editie van de Maritime Week plaats. Met een landelijke campagne worden de schijnwerpers ruim een week op de maritieme industrie gericht. De kick-off is tijdens het Maritime Awards Gala op donderdag 3 november in Studio 21 in Hilversum. Thecla Bodewes – Directeur Eigenaar van Scheepswerven Bodewes, Scheepswerf De Kaap en Maritima Green Technology – opent het Maritime Awards Gala en reikt de prijzen uit. Eind maart is Bodewes door Minister-President Mark Rutte uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2011.

Maritime Week
Tijdens de Maritime Week kunnen jongeren en het grote publiek met eigen ogen zien en ervaren wat de opleidings- en carrièremogelijkheden binnen de maritieme industrie zijn. Maar ook voor maritieme bedrijven en politiek zijn er tal van activiteiten door heel Nederland. Behalve het Maritime Awards Gala vindt Europort tijdens de Maritime Week plaats. Daarnaast zijn er seminars, zoals een seminar Integraal Samenwerken, Advanced Technology Conferences en een seminar piraterij, meeloopdagen, zoals de Maritime Experience en zetten maritieme bedrijven hun deuren open.
De Maritime Week is een initiatief van Scheepsbouw Nederland en wordt in samenwerking met onder andere Stichting Nederland Maritiem Land, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, HISWA Vereniging, Vereniging van Waterbouwers en Onderwijs Centrum Binnenvaart georganiseerd. Inmiddels hebben IHC Merwede en Keppel Verolme aangegeven de Maritime Week te sponsoren.

Maritime Awards Gala
Het Maritime Awards Gala wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Tijdens dit jaarlijkse gala worden vijf prestigieuze awards uitgereikt die de innovaties in de maritieme sector belonen. Dit zijn de KNVTS Schip van het Jaar Prijs, de KVNR Shipping Award, de HME Maritime Innovation Award, de VNSI Timmersprijs en de HISWA Excellence Award. Hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala zijn IHC Merwede, Damen Shipyards, Imtech Marine Group, NNPC, Wärtsilä Netherlands en Stichting Nederland Maritiem Land.

Meer… Maritime Awards Gala