IHC Merwede toont innovaties op Europort 2011

Foto: Flying Focus

Als wereldmarktleider en leverancier van efficiënte schepen en equipment voor bagger- en natte mijnbouwactiviteiten en een betrouwbare leverancier van custom-built schepen en materieel voor de offshore markt behoort IHC Merwede tot de toonaangevende exposanten op de Europort 2011 tentoonstelling en het technisch forum van de CEDA Dredging Days.

Europort 2011 is een van ’s werelds grootste maritieme beurzen en vindt plaats in het hart van de haven van Rotterdam van 8 t/m 11 november. De beurs richt zich op alle gebieden van de scheepsbouwindustrie, van marine en baggeren tot de visserij en offshore, en trekt eens per 2 jaar meer dan 800 exposanten en 30.000 bezoekers naar Ahoy in Rotterdam.

Ook dit jaar zal IHC Merwede weer te bewonderen zijn op stand 1312 om daar haar brede expertise op het gebied van het ontwerp en de bouw van innovatieve schepen en geavanceerd equipment, evenals de daarbij behorende life cycle support tentoon te stellen. Bovendien zullen de bezoekers via een iPad op een opvallende en volledig interactieve display alle informatie over IHC Merwede kunnen vinden.

Middels een aantal imposante schaalmodellen laat IHC Merwede de innovatieve schepen zien die door haar ontworpen en geproduceerd zijn. Het doel van het bedrijf, voldoen aan de specifieke wensen en eisen van haar wereldwijde klanten, wordt op de beurs onder andere onderstreept door de custom-built CONGO RIVER en de standaard BEAGLE sleephopperzuigers, en de zelfvarende ATHENA en standaard IHC Beaver® snijkopzuigers. Daarnaast wordt IHC Merwedes expertise in baggerschepen ondersteund door haar line-up van speciale schepen, waaronder de grijperhopper en backhoe baggervaartuig, die eveneens te zien zijn op Europort 2011.

Het grootste kraanschip ter wereld, de OLEG STRASHNOV, is tevens het grootste schip dat ooit door IHC Merwede werd gebouwd. Naast het scheepsmodel van dit kraanschip, zal ook het model van het multi-purpose offshore support schip, de type-22 HOS ACHIEVER, te zien zijn.

IHC Merwede zal ook voorbeelden van geavanceerd equipment op haar stand laten zien. Equipment wat is ontworpen om aan de eisen van de bagger-, mijnbouw en offshore sectoren te kunnen voldoen, zoals twee flexibele paalwagens, één voor een zelfvarende snijkopzuiger en één voor een IHC Beaver® baggerschip. De Curve® is een nieuw type pompwaaier met bladen ontworpen om de zuigkracht te verbeteren en de slijtage van de baggerpomp te verminderen. En de gepatenteerde Bonecrusher®, een zuig/persslang ontworpen door IHC Merwede, met innovatief gevormde stalen ringen om het rubber te beschermen tegen slijtage en duurzaamheid te garanderen.

Andere innovaties op de stand zullen zijn: de SUPREME Ventus, een milieuvriendelijke
afdichting van IHC Lagersmit, de bagger crawler en het vertikaal transport systeem van IHC Deep Sea Dredging & Mining voor diepzeeopgraving en verticaal transport over lange afstanden, IHC Systems excavator simulator met de innovatieve cyclus automatisering welke al in 2011 geleverd is en voorbeelden van IHC Hytops lieren en aggregaten.

IHC Hytop zal ook haar aanbod spoelunits voor de verhuurmarkt introduceren. Deze kunnen grote diameters spoelen tot 9.000 liter per minuut. IHC Hytop regelt niet alleen het spoelproces, maar het hele project van aanvraag tot oplevering van rapportage. Door de verhuur hoeft de klant zich geen zorgen te maken over het onderhoud van de units.

IHC Merwede neemt ook deel aan een van de beste conferenties voor de industrie, de CEDA Dredging Days, die eveneens plaatsvinden in Ahoy Rotterdam, en wel op 10 en 11 november.

Op 10 november zullen MTI Holland en IHC Beaver Dredgers een presentatie geven over life cycle analyses en IHC Systems zal een lezing houden onder de titel ‘Taking dredging precision to the extreme’. Op 11 november zullen MTI Holland en IHC Deep Sea Dredging & Mining in samenwerking met de Technische Universiteit Delft een presentatie geven over verticaal transport voor diepzeemijnbouw toepassingen.

De CEDA Dredging Days worden voorafgegaan door een speciale technische tour op de scheepswerf van IHC Merwede in Kinderdijk. Gasten hebben de mogelijkheid om de werf en de helling te bezoeken en krijgen inzicht in OceanflORE, de joint venture tussen IHC Merwede en DEME voor het ontwikkelen van diepzeemijnbouw activiteiten.

“Europort 2011 en CEDA Dredging Days zijn belangrijke evenementen op de kalender van IHC Merwede”, aldus IHC Merwede President Goof Hamers. “Niet alleen is de tentoonstelling in de buurt van het bedrijf, maar het omvat ook al onze activiteiten in de wereld van de bagger, mijnbouw en offshore industrie. Het thema van dit jaar, geavanceerde technologie, benadrukt het belang van de technology innovator, hetgeen we kunnen laten zien door onze uitgebreide ervaring en expertise als wereldspeler op dit gebied”.

Meer… IHC Merwede