Dikema TOP start nieuwe jaar met nieuwe naam

Persbericht


Staalgroothandel Dikema TOP, leverancier van constructiestalen aan onshore en offshoreprojecten in binnen- en buitenland, heeft per 1 januari jongstleden haar naam veranderd. De nieuwe naam luidt Arcelor Projects International. Gewapend met haar nieuwe naam blijft Arcelor Projects International zich richten op de internationale projectenmarkt.


De naamswijziging is een direct gevolg van wijzigingen binnen de Arcelor Groep, de grootste staalproducent ter wereld. Recent is binnen de Arcelor Groep besloten om de projectgerichte activiteiten tot een van de speerpunten van de organisatie te maken. Hiertoe is een speciale unit opgericht, de Arcelor Projects Unit. Als ervaren speler op de projectenmarkt maakt het kersverse Arcelor Projects International deel uit van deze unit. Naast het Rotterdamse bedrijf bestaat Arcelor’s Projecten Unit uit Arbed Damwand in Holland en het Amerikaanse bedrijf Skyline, beide gespecialiseerd in de levering van funderingsprojecten. Arbed Damwand is internationaal actief, Skyline richt zich met name op de Amerikaanse en Canadese markt.


Wereldwijd


Arcelor Projects International profiteert optimaal van de steun van de vele fabrieken in de groep en de grote beschikbare voorraden. Daarnaast heeft het bedrijf vanaf heden ook de beschikking over de vertegenwoordiging door het wereldwijde netwerk van Arcelor International. Naast haar hoofdvestiging in Rotterdam heeft Arcelor Projects International de beschikking over eigen verkoopkantoren in Singapore en Brazilië.


Cijfers


De Arcelor Groep is ontstaan uit de fusie tussen de staalbedrijven ARbed, ACEraLia en UsinOR. De groep telt zo’n 105.000 werknemers verspreid over de gehele wereld. Het concern produceert circa 50 miljoen ton staal op jaarbasis, waarmee een omzet werd bereikt van zo’n 30 miljard euro.

Bron: IRO, 05-02-2004;