Explosie schip bij olieopslagplaats in New York

An oil storage facility at the edge of New York's Staten Island burns after an explosion rocked the facility, Friday, Feb. 21, 2003. One employee was injured and two were unaccounted for, according to ExxonMobil, which owned the facility. 'We have a preliminary report that a tanker was transferring a product or was being fueled and somehow ignited,' Fire Department Chief William Van Wart said. (AP Photo/Chris Gardner)


NEW YORK (ANP) – In een olieopslagplaats van Exxon Mobil in New York is brand uitgebroken na de explosie van een schip met brandstof. De explosie was kilometers in de omtrek te voelen en te horen. Volgens de politie viel er een dode en raakten twee mensen gewond.


Een grote zwarte rookpluim was tot in de verre omtrek te zien. Volgens de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, en het Witte Huis in Washington zijn er geen aanwijzingen voor een terroristische daad.


De brandweer zette ongeveer tweehonderd mensen in om de vlammenzee te bedwingen. De brand was na enkele uren onder controle. Onwonenden kregen het advies ramen en deuren te sluiten en niet de straat op te gaan. Staten Island ligt in het zuidelijk deel van de miljoenenstad en grenst aan New Jersey. De explosie gebeurde vrijdagmorgen (lokale tijd) in de waterweg Arthur Kill tussen Staten Island en New Jersey.


 


Zie ook Planet.nl

Bron: ANP – Trouw, 22-02-2003;