Radio Holland toont nieuwste binnenvaart elektronica op Construction & Shipping Industry Gorkum

Ook dit jaar is Radio Holland aanwezig op Construction & Shipping Industry van 8 t/m 10 mei in de Evenementenhal Gorkum. Radio Holland toont hier de laatste elektronica voor de binnenvaart waaronder een compleet uitgeruste binnenvaartlessenaar. U vindt Radio Holland op standnummer 137.

De binnenvaartlessenaar is een goed voorbeeld van het totaalconcept dat Radio Holland biedt aan communicatie en navigatie apparatuur voor de binnenvaart. Hierin wordt onder meer de RZ PAD piloot getoond. De unieke RZ PAD piloot geeft het ‘pad’ aan waar het schip naar toe gaat varen. Dit pad wordt weergegeven op een elektronische kaart met radar overlay. Tijdens de beurs tekenen Radio Holland en Periskal Group Tresco een overeenkomst voor het gebruik van Tresco elektronische binnenvaartkaarten voor de PAD piloot.

Ook toont Radio Holland het nieuwe RZ Docking systeem: een innovatief aanmeersysteem speciaal ontworpen voor de binnenvaart. Radio Holland heeft, samen met producent Radio Zeeland, dit nieuwe docking systeem ontwikkeld met input, ervaringen en wensen van binnenvaartschippers. Waar de binnenvaartschipper de afstand tot de wal vaak op gevoel inschat, kan de schipper nu, met het RZ docking systeem, in één oogopslag op scherm, de afstand tot de wal zien. Schade aan schip en wal kan hiermee voorkomen worden!

Ook nieuw: RZ Sigma Conning
RZ Sigma Conning levert digitale weergave van bochtaanwijzer, roerstandaanwijzer, echolood, kompas, windrichting en –snelheid, sputpalen etc.. De data kan weergegeven worden op b.v. een TFT scherm, waarbij de zichtinstrumenten niet meer nodig zijn. De schipper bespaart ruimte en realiseert een ‘geïntegreerd brugconcept’.

Speciale Nauticast AIS-transponder voor de binnenvaart
Radio Holland is distributeur van Nauticast producten. De transponder geeft informatie over koers, snelheid, nummer en scheepsnaam, etc. Nauticast X-Pack CS is een black box die gekoppeld kan worden aan een Inland ECDIS kaartsysteem, waarop de gegevens uitgelezen kunnen worden.

Tot slot zal Orlaco niet ontbreken op de stand Te zien is het Orlaco o Smart Display, een eenvoudige oplossing om meerdere camera’s op één computer scherm aan te sluiten.

De bezoeker kan op de stand de bekende Radio Holland binnenvaartploeg, bestaande uit Erik van Boom, Martin Stentrop, Jasper van der Zwan en Elza van Heerde ontmoeten.

Bron: Radio Holland Marine, 16-04-2007;