Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

FutureLand, FutureLand
Sep 30 2017 - | download iCal

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf het water te ontdekken. Tijdens de gecombineerde bus- én bootexcursie vanuit informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte ervaar je ultiem de versmelting van natuur en havenindustrie.

Aan boord van de FutureLand Ferry vertelt een deskundige voorlichter wat er aan het zicht voorbij trekt. Op de FutureLand Express zoomt FutureLand voorlichter en gebiedskenner Leo Boer in op de bijzonder natuur. Sta stil bij verschillende bijzondere plekken zoals de begrazingsweide met Schotse hooglanders of vennetjes vol bijzondere vogels. Maar ook de eindeloze industrie in de Europoort onderweg krijgt de nodige aandacht. De tour start en eindigt bij FutureLand. Om 12.00 uur stap je aan boord van de bus óf de boot voor het eerste deel van de excursie. Rond 13.30 uur stap je bij aankomst op de Landtong in de Scheurhaven over. Je vervolgt het tweede deel van de tocht retour naar FutureLand en beleeft de retourtocht op compleet andere wijze. Tijdens het reserveren kun je, zolang plaatsen beschikbaar zijn, kiezen voor start over de weg of over het water. Op de volgorde na zijn beide tours identiek.

30 september 2017
Programma A 
12.00 uur Vertrek vanuit FutureLand met FutureLand Express
13.30 uur Overstap Scheurhaven op FutureLand Ferry
15.00 uur Aankomst FutureLand

Programma B
12.00 uur Vertrek vanuit FutureLand met FutureLand Ferry
13.30 uur Overstap Scheurhaven op FutureLand Express
15.00 uur Aankomst FutureLand

Praktische informatie
Deelname aan deze excursie kost € 17,50 per persoon en voor kinderen van 3 t/m 11 jaar € 11,50. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. Vanwege lengte en onderwerp vinden naar verwachting kinderen pas vanaf bovenbouw basisonderwijs voldoende aansluiting. Reserveer via www.futureland.nl