Pieter van Oord Havenman van het Jaar 2017

Door Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar is Pieter van Oord gekozen tot Havenman van het Jaar 2017.

Ondanks de moeilijke tijd in de offshore-industrie is Van Oord het afgelopen jaar blijven investeren in nieuwe activiteiten en innovatie. De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Naast baggeren, offshore, olie en gas is onder leiding van Pieter van Oord offshore wind uitgegroeid tot de derde pijler onder het bedrijf. Van Oord investeert in geavanceerde schepen en bouwt enorme windprojecten op zee.

Pieter van Oord is de 37e havenondernemer die de onderscheiding ontvangt. De onderscheiding is in 1981 ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto. Van Oord wordt de opvolger van Erik de Neef, voorzitter van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE), de Havenman van het Jaar 2016.

Pieter van Oord (Vianen, 1961) is sinds 2008 ceo van het familiebedrijf dat halverwege de negentiende eeuw werd opgericht. Onder zijn leiding werd in 2012 een nieuw hoofdkantoor in Rotterdam betrokken. Behalve bij de onderneming, heeft Pieter van Oord ook altijd maatschappelijke betrokkenheid getoond, van Rotterdam tot in het verre buitenland.

Geheel naar traditie wordt de onderscheiding uitgereikt op de tweede maandagavond van januari, 8 januari 2018 tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Voorzitter Frank de Kruif zal uitgebreid vertellen waarom Pieter van Oord is gekozen tot Havenman van het Jaar.