Shipyard De Hoop bouwt innovatief expeditiecruiseschip

Shipyard de Hoop heeft de opdracht binnengesleept voor de bouw van een innovatief expeditiecruiseschip voor Celebrity Cruises, dochter van Royal Caribbean Cruises Ltd (RCCL). Celebrity Flora wordt 101,5 meter lang met 50 luxe passagiershutten in 6 verschillende types voor 100 passagiers. En er zijn 52 hutten voor 80 bemanningsleden. 

Een jaar na de eerste bespreking met Celebrity Cruises is het project in een vergevorderd stadium van engineering, staalsnijden en de eerste blokdelen worden momenteel gebouwd. Het schip krijgt de naam ‘Celebrity Flora’ en wordt gebouwd in de Lobith-faciliteiten, met yardnummer 488. De officiële kiellegging is nog dit jaar en de oplevering is gepland in mei 2019.

Geïnspireerd op de Galapagos-eilanden 
Het ontwerp van Celebrity Flora is volledig geïnspireerd op de Galapagos-eilanden. De gasten worden aan boord van het schip al ingedompeld in de sfeer van de eilanden. Celebrity Flora voldoet aan de specifieke Galapagos National Park Directorate Regulations, waarbij expliciete ecologische lage impact (exterieur) kenmerken worden toegepast. En ze wordt gebouwd volgens een tweeledige schadestabiliteitsregeling die voldoet aan de relevante eisen voor schadebestendigheid die gepland zijn voor de uitvoering tot 2020.

Celebrity Flora gaat veel gestationeerd liggen in een baai of inde buurt van de eilanden, zo’n 66% van de tijd. Er is veel aandacht besteed aan de apparatuur aan boord zodat het schip efficiënt kan presteren met DP (Dynamic Positioning). Gecombineerd met een zero-speed stabilisatorsysteem, kiest het DP-systeem een ​​richting om de deining van het schip tot een minimum te beperken, voor zoveel mogelijk comfort voor de passagiers. Verder is het schip zuinig door het ontwerp van de romp van het schip in combinatie met de speciaal ontworpen dieselmotoren waardoor er 15% minder brandstof nodig is. Ook zijn er veel maatregelen genomen om energie te besparen zoals LED-verlichting en zonnepanelen.

Scheepswerf De Hoop heeft veel energie gestoken in het verminderen van geluid en trillingen, wat tot uiting komt in zwevende vloeren, flexibel gemonteerde apparatuur en antivibratiepanelen in wanden en plafonds.