Dalende omzetcijfers SBM Offshore en nieuwe boete

FPSO Cidade de Marica. Foto: SBM Offshore.

SBM offshore blijft flink last houden van de moeilijke omstandigheden in de olie- en gassector. De opbrengsten tot en met het derde kwartaal vielen een vijfde lager uit dan vorig jaar tot 1,3 miljard dollar. Daarnaast is er nog steeds geen oplossing voor het omkoopschandaal in Brazilië en verwacht het bedrijf een nieuwe boete van de Verenigde Staten. Daarvoor hebben zij 238 miljoen dollar opzij gezet.

De omzet bij het onderdeel Turnkey viel 80% lager uit en bij Lease en Operate was er een groei van 18%. Verder maakte het bedrijf bekend in totaal 60 miljoen af te schrijven. De verwachting is een dat er een omzet wordt bereikt van 1,7 miljard dollar voor het hele jaar. Het onderliggende bedrijfsresultaat zal uitkomen op minstens 750 miljoen dollar.

Bruna Chabas, CEO SBM Offshore: “Hoewel we blijven werken aan een acceptabele afronding van deze historische problemen, is het belangrijk op te merken dat de onderneming sinds 2012 fundamenteel is veranderd door haar manier van werken en het verbeteren van het business model.”

De nettoschuld van SBM daalde 16% in de eerste 9 maanden van dit jaar tot 2,6 miljard dollar.

Volgens Chabas is SBM goed gepositioneerd om te profiteren van het geleidelijke herstel in de olie- en gassector, wat ook door SBM was voorzien. Daarom durfde SBM ook te blijven investeren in nieuwe projecten, zoals een nieuw model romp voor opslag en productieschepen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op November 9, 2017 met de tags .

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >