Venetië wil echt van grote cruiseschepen af

Venetië. Foto: Pixabay.

Over 3 tot 4 vier mogen er geen grote cruiseschepen meer langs het oude centrum van Venetië varen. Er is in Rome besloten dat schepen van 96.000 ton of meer in de toekomst straks een andere vaarroute moeten nemen op grotere afstand van de stad. Er waren al eerder plannen om de cruiseschepen uit het straatbeeld te weren maar een verbod was er nog niet.

De cruiseschepen krijgen een nieuwe terminal op het vasteland. Zodra de terminal klaar is over 3 tot 4 jaar mogen de grote cruiseschepen niet meer via het Giudeccakanaal richting het beroemde Piazza San Marco. De schepen moeten naar de andere kant van de lagune via de industriële Margherahaven.

Er komen jaarlijks zo’n 600 cruiseschepen in Venetië. Vorig jaar was er nog een grote protestactie tegen de hoeveelheid grote cruiseschepen die de stad aandoet.

De oude stad Venetië met het beroemde San Marcoplein en de Rialtobrug staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en zij hebben gevraagd om zo snel mogelijk maatregelen te nemen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >