Pieter Heerema wint de Conny van Rietschoten Trofee 2017

Foto: Pieter Heerema.

Pieter Heerema (66) is tijdens het Zeiler van het Jaar Gala uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2017. Pieter Heerema heeft als eerste Nederlander ooit op 65-jarige leeftijd de prestigieuze zeilwedstrijd Vendée Globe voltooide. Na 116 dagen op zee finishte hij op donderdag 2 maart om 22.26 uur als 17e, hondsmoe na deze uitputtingsslag.“Gehoopt wel, het is bijzonder om met zulke verschillende discplines in het zeilen genomineerd te zijn en dan te winnen. Het was voor mij nu of nooit met deze prijs, net als met de Vendée Globe het geval was.”

Er zijn nog vier andere prijzen uitgereikt:

 • Flyer Trofee
  Voor de meest opmerkelijke prestatie van een zeiler of zeilteam in het jaar 2017 onder de 21 jaar.
  Winnaar: Bjarne Bouwer & Eliott Savelon
 • Maas Trofee
  Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport.
  Winnaar: Peter Anink
 • Mediaprijs 2017
  Voor de persoon/personen verantwoordelijk voor het mooiste mediamoment(en) van 2017.
  Winnaar: Sander van der Borch
 • Coach van het Jaar
  Beste coach van 2017.
  Winnaar: Roelof Bouwmeester

Conny van Rietschoten Trofee
De Conny van Rietschoten Trofee wordt sinds 1982 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar een van de grootste zeilhelden van Nederland. Van Rietschoten won in 1978 en 1982 de Whitbread Round the World Race, de voorloper van de Volvo Ocean Race. Marit Bouwmeester, Simeon Tienpont en Bouwe Bekking mochten de trofee eerder in ontvangst nemen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >