Alphatron Marine komt met nieuwe autopilot voor binnenvaart

AlphaRiverTrack. Foto Alphatron Marine.

Alphatron Marine introduceert de AlphaRiverTrack, een volledig automatische koers- en bochtbesturing voor schepen op de binnenwateren. Met dit systeem is het mogelijk om een schip volledig automatisch op een ingestelde route te laten varen inclusief de bochten. Alphatron heeft de AlphaRiverTrack in samenwerking met het Duitse bedrijf Argonics op de markt gebracht.

Door het gebruik van de AlphaRiverTrack wordt de kapitein ontlast van veel instelhandelingen. In vergelijking met een normale rivierpiloot kan de AlphaRiverTrack zelf de benodigde roeruitslag berekenen voor het insturen van een bocht. Met een kleine joystick kan de kapitein indien gewenst kleine correcties aanbrengen.

De AlphaRiverTrack kan op eenvoudige wijze als uitbreiding worden gecombineerd met een bestaande of nieuwe AlphaRiver pilot.

Eigenschappen

  • Routelijnen gemakkelijk in te stellen door de gebruiker
  • Optimale route instelbaar rekening houdende met waterstand en beladen condities
  • Snelle aanpassing van de ingestelde koers indien gewenst dmv joystick
  • Analyse van het route verloop doormiddel van voorspellingslijnen
  • Minder brandstof verbruik door minder roerbewegingen
  • Zeer eenvoudig een patroon van lijn varen, hierdoor zeer geschikt voor pijlvaartuigen

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >