Marine haalt 600 kilo cocaïne uit Caribische Zee

De NH-90 aan boord van Zr. Ms. Zeeland met de cocaïnevangst. Foto: Defensie.

Zr. Ms. Zeeland heeft op maandag 12 balen cocaïne uit de Caribische Zee opgepikt. Het gaat in totaal om 600 kilo, die vanaf een snelle boot overboord werden gegooid. De drie opvarenden zijn aangehouden en overgedragen aan de autoriteiten op Curaçao.

Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte het verdachte bootje ten noordoosten van Bonaire tijdens een patrouille en hebben de Zr. Ms. Zeeland ingeschakeld.

Het marineschip heeft een NH90 maritieme gevechtshelikopter ingezet en met waarschuwingsschoten is de go-fast tot stoppen gedwongen. De opvarenden hebben hun lading overboord gegooid en probeerden te ontkomen. Nadat de Zeeland de verdachten in Curaçao had overgedragen, is het schip nu onderweg naar Den Helder.

Zr. Ms. Zeeland is de afgelopen 4 maanden ingezet als stationsschip in het Caribisch gebied. Tijdens de inzet als stationsschip speelde Zr. Ms. Zeeland een belangrijke rol bij het leveren van noodhulp aan de Nederlandse bovenwindse eilanden en Dominica. Die hulp was dringend nodig na de passage van orkanen Irma en Maria.

Het multipurposefregat Zr. Ms. Van Speijk komt als stationsschip naar verwachting 10 november aan bij Curaçao.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >