Reorganisatie Heerema Marine Contractors kost 250 banen

Als gevolg van de aanhoudende lage olieprijs, de historisch lage investeringen in de olie- en gasindustrie en de daaruit voortvloeiende moeilijke marktcondities heeft Heerema Marine Contractors (HMC) het voornemen om het bedrijf te reorganiseren.

Tegen deze achtergrond, richt de herstructurering zich op het aanpassen van de organisatie aan de teruglopende werkvolumes en op het vergroten van de efficiency en concurrentiekracht van het bedrijf.

Als gevolg van de voorgenomen reorganisatie zullen naar verwachting wereldwijd circa 200 arbeidsplaatsen op de kantoren van HMC vervallen en circa 50 arbeidsplaatsen op de vloot. Hierbij zijn gedwongen ontslagen helaas onvermijdelijk. De directie heeft de medewerkers over de voorgenomen plannen geïnformeerd. Alle voorstellen zijn onderworpen aan consultatie met relevante partijen. HMC zal een adviesaanvraag voor de reorganisatie bij de ondernemingsraad in Nederland indienen. Het bedrijf zal zich inzetten om medewerkers, van wie de arbeidsplaats vervalt, zo goed mogelijk te ondersteunen en zal in overleg treden met de vakbonden over een sociaal plan.

Frans den Houter, HMC directielid, betreurt het te verwachten verlies van arbeidsplaatsen: “Het is spijtig dat we als gevolg van de voorgenomen herstructurering afscheid moeten nemen van collega’s die zich met zoveel passie hebben ingezet voor ons bedrijf en hebben bijgedragen aan onze leidende positie in de offshore industrie. We zullen ons uiterste best doen om hen in deze moeilijke tijden te begeleiden. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat de maatregelen noodzakelijk zijn voor de continuïteit van HMC.”

De directie van HMC benadrukt dat het bedrijf een gezonde toekomst heeft: “We zijn trots op de reputatie die we hebben opgebouwd op het gebied van engineering en project management. We zijn vastberaden om onze positie als vooraanstaande innovatieve maritieme dienstverlener met deze herstructurering te versterken, en onze klanten in de offshore, olie & gas en windenergie markten te blijven bedienen.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >