Bouw van Amador Cruiseterminal in Panama gestart

3D image of the Amador Cruise Terminal.

Op woensdag 18 oktober organiseerde de Panama Maritime Authority (AMP) een startceremonie voor de aanleg van de nieuwe Amador-cruisehaven. In de aankomende 18 maanden wordt aan de Stille Oceaanzijde van Panama een volledig nieuwe cruiseterminal gebouwd.

Het ontwerp en de bouw van de Amador-cruiseterminal, aan het eiland Perico, is door AMP toegekend aan het consortium Cruceros del Pacifico, een samenwerking van Jan De Nul Panama SA en China Harbour Engineering Company. Deze nieuwe cruiseterminal wordt uitgerust met twee dokken waarin cruiseschepen met een capaciteit tot vijfduizend passagiers (Oasis-klasse) per dok gelijktijdig kunnen aanleggen.

“Dit infrastructuurproject is cruciaal voor de verdere economische ontwikkeling van Panama,” sprak Juan Carlos Varela, President van Panama. “Het levert niet alleen een duizendtal directe banen en 1.800 indirecte banen op tijdens de bouwfase maar ook vaste banen voor de exploitatie van de terminal. Dit alles heeft een positief effect op de Panamese economie en op de gezinnen van de werknemers die aan dit prachtige project gaan meewerken.”

Als lid van het consortium Cruceros del Pacifico gaat Jan De Nul Panama SA alle bagger- en opspuit werken die nodig zijn voor de aanleg en werking van de terminal voor haar rekening nemen. Dit omhelst onder andere het baggeren van aanlegplaatsen, zwaaikom en toegangskanaal met een kraanponton en sleephopperzuiger. Ook voor het baggeren en transporteren van zand vanuit een leenzone en de opspuiting van een terrein van 8,3 hectare voor de bouw van alle landinrichtingen zal een sleephopperzuiger gebruikt worden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >