Nederlandse bedrijven gaan samenwerken met Port of Fujairah

Port of Fujairah - Foto: Port of AmsterdamPort of Fujairah - Foto: Port of Amsterdam

Havenbedrijf Amsterdam, STC-Group Holding en Iskes Towage & Salvage hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend in Amsterdam met Port of Fujairah (PoF), één van de grootste olieopslag en bunker hubs ter wereld en belangrijke multipurpose haven van de Verenigde Arabische Emiraten. De overeenkomst is gericht op verdere strategische samenwerking.

De haven van Fujairah is de afgelopen decennia enorm gegroeid. De haven ligt aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten en daarmee nog voor de waterweg langs Iran. Mede dankzij deze strategische ligging is de haven veranderd van een regionale multipurpose haven tot een grote speler in de mondiale olieketen en belangrijke multipurpose haven voor de Verenigde Arabische Emiraten. PoF wil deze marktpositie verder uitbouwen. Daarnaast wil het de maritieme operaties in de haven verder verbeteren om te voldoen aan de standaard die past bij een vooraanstaande haven.

Als onderdeel van Amsterdam Port Consultants (APC), een stichting gericht op havengerelateerd advies en bestaande uit partners met een sterke band met Amsterdam, hebben Havenbedrijf Amsterdam, STC-Group en Iskes in 2015 de maritieme operaties in de haven van Fujairah onderzocht en aanbevelingen gedaan. Deze zijn sindsdien geïmplementeerd. Iskes en STC-Group hebben onder andere trainingsprogramma’s opgesteld voor het personeel van PoF. Na beëindiging van het implementatietraject wordt de succesvolle samenwerking nu verder voortgezet.

De haven van Amsterdam is de grootste benzine hub in Noordwest-Europa, wat beide havens tot belangrijke centra maakt in de internationale olieketen. De aanwezigheid bij de ondertekening van de MoU van Zijne Koninklijke Hoogheid Sjeik Saleh Al Sharqi, voorzitter van PoF, onderstreept het belang van de samenwerking. In de olieproductenmarkt kan door kennis te delen en op commercieel vlak samen te werken wederzijds direct toegevoegde waarde worden behaald, maar de samenwerking kent een bredere scope. Ook op andere gebieden kunnen namelijk voordelen worden behaald. De partijen gaan onder andere op zoek naar nieuwe goederenstromen tussen hun havens en het creëren van kansen voor Amsterdamse bedrijven in het Midden-Oosten.

Koen Overtoom, CEO van Havenbedrijf Amsterdam: “Wij zijn een echte Port of Partnerships. Wij zijn altijd op zoek naar sterke, langdurige relaties met organisaties, zoals STC-Group en Iskes, en andere havens. Met Port of Fujairah hebben we een partner gevonden die een grote rol speelt in een keten die van groot belang is voor de haven van Amsterdam en die snelle ontwikkelingen doormaakt. Wij kijken uit naar het voorzetten van deze strategische partnership en de voordelen die het beide partijen zal brengen.” Mousa Murad, algemeen directeur van PoF, bevestigt dit: “Port of Fujairah is sterk gegroeid de afgelopen jaren. Wij zijn erg trots op alles wat we hebben bereikt, maar wij erkennen ook dat de steun van partners fundamenteel is in het behouden en uitbreiden van onze positie.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Themaweekend ‘Stoom’ in Het Scheepvaartmuseum

Tijdens de tentoonstelling ‘Gamechangers |Maritieme innovaties’ organiseert Het Scheepvaartmuseum bijzondere themaweekenden. Op 25 en 26 november komt het thema ‘Stoom’ aan bod. Er is voor iedereen wat te doen. Van een (familie)rondleiding en een lezing tot een kijk- en ontdektocht. De allerkleinsten (3+) kunnen een eigen stoomboot knutselen onder leiding van een gids.

Ook kunnen bezoekers de stoomschepen ‘Adelaar’ en ‘Christiaan Brunings’ bezoeken. Het Scheepvaartmuseum organiseert het themaweekend ‘Stoom’ in samenwerking met het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. Kijk voor meer informatie op www.hetscheepvaartmuseum.nl/agenda/stoomweekend

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >