Wereld Water College 2017: Een prikkeling voor elke leerling

Foto: Nederland Maritiem LandFoto: Nederland Maritiem Land

Op 10/10, de dag van de duurzaamheid lieten verschillende bedrijven uit de watersector zien hoe Nederlandse expertise ingezet wordt. Technisch geschoolde leerlingen werden op interactieve manieren gestimuleerd om na te denken over onder meer watergebruik, waterschaarste, waterovervloed, waterzuivering en energie door water.

Het Wereld Water College werd voor de vijfde keer georganiseerd door Topsector Water. Dit jaar in samen werken HZ University of Applied Sciences en Huis van de Techniek Zeeland.

De participerende scholen kwamen uit Noord en Zuid Holland, Utrecht en uiteraard uit de provincie Zeeland. Het volledige programma bestaat uit een gastcollege op school door onder andere een waterbeursstudent, een excursie naar een water gerelateerd project en een bezoek aan de ‘beurs’. Op de beurs stonden allerlei opstelling met vooral één doel: het laten beleven van de watersector. Dit beleven gaat door middel van quizes, Kahoot games, VR-brillen, 3D films, maar ook minder digitale middelen zoals het inrichten van je zolderkamer ten tijden van een overstroming, het scheppen van zand om een dijk te bouwen, het aankopen van een lego-stad met monopoly geld.

Eén van de docenten uit Zaandam gaf aan: ‘we hebben vanochtend een geweldige excursie gehad in het Watersnoodmuseum en nu worden de leerlingen op allerlei vlakken geprikkeld. We hebben een geweldige dag.’

Het Deltapark Neeltje Jans was een schitterende locatie om het evenement te huisvesten. Een omgeving waar jongeren en volwassenen gedurende het hele jaar allerlei attracties bezoeken, werd nu extra opgetuigd. Volgend jaar zal het evenement georganiseerd worden in Scheveningen eind juni tijdens de finish van de Volvo Ocean Race.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >