Alewijnse werkt aan twee dredgers voor Barkmeijer Shipyards

Foto: Barkmeijer ShipyardsFoto: Barkmeijer Shipyards

Alewijnse Marine heeft opdracht gekregen voor het ontwerp, de levering en inbedrijfstelling van de volledige elektrische installatie en automatisering aan boord van twee nieuwe Trailing Suction Hopper Dredgers (TSHD). De twee gespecialiseerde baggerschepen worden gebouwd bij Barkmeijer Shipyards in het Friese Stroobos voor het Britse bedrijf Hanson, een producent van aggregaten, gemengd beton, asfalt en cement. 

De twee identieke TSHD’s zijn ontworpen voor het baggeren van zand en grind aggregaten op de zeebodem en beschikken over een enkele zuigarm en een opslagcapaciteit van 3000 m3. Het is voor het eerst sinds 25 jaar dat Hanson nieuwe baggerschepen voor aggregaten laat bouwen. Uiteindelijk wil het bedrijf alle acht hopper dredgers uit zijn vloot vervangen. De nieuwe schepen zijn veel bedrijfszekerder, milieuvriendelijker en verbruiken veel minder brandstof dan de schepen uit de bestaande vloot.

Alewijnse is gecontracteerd voor de complete elektrische afbouw en automatisering, waaronder het ontwerp, de bouw,  installatie en inbedrijfstelling van de switchboards, consoles en bijbehorende alarm, monitoring en controle systemen. Ook het ontwerp, de engineering, levering en inbedrijfstelling van de automatisering van het baggerproces, waaronder visualisatie en monitoring, valt onder de verantwoordelijkheid van Alewijnse.

Alewijnse Marine en Barkmeijer Shipyards werken al jarenlang met succes samen. Eerdere projecten waren de gezamenlijke oplevering van de sleephopperzuigers UKD Orca (2010), Charlock (2016) en drie pilot station vessels voor het Nederlands Loodswezen: Polaris, Pollux en Procyon (2012-2014). Ook voor de twee nieuwe sleephopperzuigers is Alewijnse gecontracteerd, vanwege de uitgebreide kennis en ervaring van Alewijnse in combinatie met de langdurige en goede samenwerkingsrelatie met Barkmeijer.

Martin Terpstra, Operational Manager bij Alewijnse Marine is erg blij met de opdracht: “Het nieuwe contract versterkt de goede relatie tussen Alewijnse Marine en Barkmeijer Shipyards. We kijken ernaar uit om onze brede expertise op het gebied van elektrotechniek en automatisering in te zetten en de twee geavanceerde sleephopperzuigers samen met Barkmeijer succesvol op te leveren.”

De oplevering staat gepland voor januari 2019 en juni 2019.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >