Eerst tijdelijke brug over Hartelkanaal naar Maasvlakte

Suurhoffbrug. Foto: Marius van den Ouden, Port of Rotterdam.

De Suurhoffbrug wordt eerst vervangen door een tijdelijke brug door Rijkswaterstaat, zo meldt Nieuwsbladtransport. Omdat de nieuwe permanente Suurhoffbrug waarschijnlijk pas in 2028 klaar is komt er eerst een tijdelijke brug, dat heeft Minister Schulz van IenM aan de Tweede Kamer laten weten. De brug over het Hartelkanaal mag sinds begin dit jaar niet meer open en dicht vanwege de slechte staat van de brug.

In 1972 is de Suurhoffbrug geopend en de vergunning loopt af in 2019. De tijdelijke brug moet er komen van 2020 tot en met 2027.

Rijkswaterstaat wilde in eerste instantie de brug repareren maar na onderzoek bleek dat de brug geheel vervangen moet worden.

Voor de binnenvaart was het Hartelkanaal tot voor kort de belangrijkste route naar de Maasvlakte. De Suurhoffbrug moest daarom vaak open voor het scheepvaartverkeer waardoor het wegvervoer en spoorvervoer moesten wachten. Sinds de verbreding van het Breeddiep bij Hoek van Holland eind 2016 kunnen binnenschepen ook via de Nieuwe Waterweg van en naar de Maasvlakte, waardoor de Suurhoffbrug over het Hartelkanaal gesloten kan blijven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >