Livestream talk-show op Offshore Energy in Amsterdam

‘Community Square’ op de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) in Amsterdam is 10 en 11 oktober wederom live te volgen op www.offshoreenergytoday.com

Community Square is een ON AIR talk-show en Kennis-Café en gaat dit jaar over de industriële transformatie. Community Square wordt gepresenteerd door Maarten Bouwhuis van BNR Nieuwsradio.

Een breed scala aan stakeholders van Exploration & Production bedrijven (E&P), nutsbedrijven, supply chain bedrijven, NGO’s, academie en overheid delen nieuwe ideeën en oplossingen over de energietransitie. Er wordt gediscussieerd over de toekomst van de Noordzee en over nieuwe vormen van samenwerkingen die onze industrie en onze economie gaan transformeren.

Programma dinsdag
Op dinsdagochtend om 10.30 uur begint een open discussie over 2 naties, 1 bassin – dezelfde uitdagingen, Optimalisatie van waarde uit de zuidelijke Noordzee in de ON AIR talk-show. Met bijdrage van Fraser Weir, North Sea Director, Centrica E & P en voorzitter van de Southern North Sea Rejuvenation SIG, Kathy Heller, Ontwikkelingsmanager Zuid-Noordzee van NAM, Julian Manning, Directeur – Europa Afrika Rusland Kaspische, Proces- en Pijpleidingen van Baker Hughes, Simon Gray, CEO van East of England Energy Group, Roger Esson, Chief Executive van Decom North Sea en Rob Hastings, CEO van Indigo Power.

Om 14.00 uur begint de open discussie over vernieuwing van de Noordzee-energie-infrastructuur. Met bijdragen van Ante Frens, Ontwikkeling en Technisch Manager van NAM, René Peters, directeur Gas Technology van TNO,  Arnold Groot, algemeen directeur van Circular Energy, Ian Fozdar, Decommissioning Infrastructure Manager van OGA en Joris Koornneef, Strategic Consultant – Sustainable Geo Energy van TNO.

Meer informatie over de talkshows en wie er komt spreken op Community Square.

Over OEEC
Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europa’s meest toonaangevende offshore energie evenement. Dit event is uniek in het samenbrengen van de olie- en gas-industrie met de offshore wind- en mariene energie-industrie. Met de industrie in transitie biedt OEEC de offshore-energieprofessionals de ideale ontmoetingsplaats om te netwerken, elkaar te spreken en te leren over de toekomst van energie.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →