Sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ van DEME gedoopt

Sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ van DEME gedoopt. Foto: DEME.

De sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ is op 29 september officieel gedoopt aan het hoofdkantoor van DEME in Zwijndrecht, België. Het baggerschip is gedoopt door Veerle Hegge, echtgenote van Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

De Scheldt River heeft een hopperinhoud van 8.400 m³ en is het tweede baggerschip in de vloot van DEME waarvan de motoren op twee soorten brandstof werken. Het ultramoderne schip kan ook door LNG worden aangedreven, wat de uitstoot van zwavel, NOx en atmosferische deeltjes vermindert. De ‘Scheldt River’ presteert goed in ondiep water en voldoet ruimschoots aan alle huidige emissie-eisen, ook binnen emissiecontrolegebieden zoals de Noordzee.

Het schip is gebouwd door Royal IHC in Nederland. Scheldt River maakt deel uit van het meerjarige vlootinvesteringsprogramma van DEME dat focust op het verhogen van de productiviteits- en milieu-efficiëntie.

Innovatief ontwerp
Scheldt River is uitgerust met een tweetraps tandwielkast en gecombineerde schroefdrukbesturing, wat een brandstofbesparing van minstens 10% oplevert tijdens baggeroperaties. Het schip beschikt ook over een Dynamic Positioning & Dynamic Tracking (DP/DT)-systeem. De baggerpomp van de Scheldt River wordt aangedreven door een hybride dieseldirect plus elektrische motor. De Scheldt River is ook uitgerust met een “one man bridge operation”, heeft een verhoogde efficiëntie en is gemakkelijk te bedienen. Scheldt River is ontworpen en gebouwd voor uitgebreide droogdokservice (7,5 jaar), waardoor er minder tijd verloren gaat in het droogdok.

DEME breidt baggervloot uit 
Eerder dit jaar voegde DEME de dual fuel sleephopperzuiger ‘Minerva’ toe aan haar vloot. Het schip voert momenteel baggerwerken uit voor het offshore windmolenpark Rentel voor de Belgische kust. Binnenkort worden de Scheldt River en de Minerva ingezet voor de voorbereiding van de zeebodem voor het Modular Offshore Grid van Elia (of het zogenoemde stopcontact) in de Noordzee. In de komende twee jaar wordt de baggervloot verder versterkt met de sleephopperzuiger ‘Bonny River’ (2018) en de cutterzuiger ‘Spartacus’ (2019).

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >