Minister Henk Kamp opent officieel locatie Sif in Rotterdam

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, Minister Henk Kamp en Jan Bruggenthijs, CEO Sif Group.

Minister Henk Kamp heeft afgelopen vrijdag officieel de nieuwe assemblage- en coatingfaciliteit geopend van Sif Holding op de Tweede Maasvlakte. 

De nieuwe faciliteit van Sif verhoogt de jaarlijkse capaciteit van 225 kilotons naar 300 kilotons. Componenten die in Roermond worden gemaakt, kunnen in Rotterdam worden gemonteerd in complete monopiles met een diameter van maximaal 11 meter, een lengte van 120 meter en een gewicht van ongeveer 2.000 ton. Zodra de complete monopiles in de vier afzonderlijke ruimtes zijn gecoat, worden ze op het terrein van 103 hectare opgeslagen tot aan de levering aan de speciaal gebouwde kade daarvoor.

De faciliteit is momenteel uitgerust met twee volledig operationele productielijnen, die vier complete monopiles per week kunnen produceren.

Jan Bruggenthijs, CEO van Sif Holding: “Dit is een perfecte weergave van de doelstellingen waar Sif zich aan heeft gecommitteerd. We gaan door met het focussen op kostenbesparing op de bouw van offshore windmolenparken. Dit doen wij niet alleen door het cost leadership concept toe te passen op het gebruik van ultramoderne productiebronnen, maar ook door de kosten in de totale waardeketen te verminderen. Samen met onze klanten en offshore windmolenpark ontwikkelaars, zal Sif blijven zoeken naar verdere kostenoptimalisatie en ondersteunen de mogelijkheid om windparken te creëren zonder subsidies.”

Het project nam in totaal zo’n 30 maanden in beslag vanaf de ondertekening tussen Sif en Havenbedrijf Rotterdam in maart 2015.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >