Topzeilster Annemieke Bes stapt over naar team van Hong Kong

Team Sun Hung Kai / Scallywag in the Around the Island Race. Foto: Ainhoa Sanchez, Volvo Ocean Race.

Annemieke Bes maakt de verrassende overstap van het Nederlandse team AkzoNobel naar het Team Sun Hung Kai / Scallywag van Hong Kong. De aankondiging van Bes is enigszins verrassend, aangezien Schipper David Witt aanvankelijk aangaf met een bemanning van 7 mannen de wereld rond te willen gaan.

Volgens de nieuwe wedstrijdregels mag een mannenteam maximaal uit 7 mannen bestaan. Onder diezelfde regels is het toegestaan om met een gemengde samenstelling van 7 mannen plus 1 of 2 vrouwen te varen, wat neerkomt op in totaal 8 of 9 zeilers. De nieuwe wedstrijdregel is bedoeld om het interessanter te maken om vrouwen aan boord te nemen. Er zijn meer bemanningssamenstellingen mogelijk. Zo kan een team uit tien zeilers bestaan als het voor de helft uit mannen en voor de andere helft uit vrouwen bestaat. Een volledig vrouwenteam mag elf personen bevatten.

Tot vandaag was Team Sun Hung Kai/Scallywag de enige campagne, van de 7 deelnemers, die zonder vrouwen van start wilde gaan. Nu dat ze toch voor Bes kiezen, hebben alle Volvo Ocean Race-teams topzeilsters in hun bemanning opgenomen.

Schipper David Witt, die het allereerste team uit Hong Hong ooit leidt, kondigde tevens de komst van Tom Clout (AUS) en Antonio Fontes (POR) aan voor hun deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-18.

De boten ondergaan momenteel een laatste onderhoudsbeurt in Lissabon, voordat ze naar Alicante worden gezeild voor de start op 22 oktober 2017.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >