RWG wint Lloyd’s List Environment Award

RWG wint Lloyd’s List Environment Award. Foto: RWG.

Op woensdag 27 september 2017 heeft Rotterdam World Gateway (RWG) de Environment Award gewonnen tijdens het Lloyd’s List Global Awards Gala 2017 in Londen. Het doel van deze jaarlijks terugkerende prestigieuze prijsuitreiking van het Engelse scheepvaartmagazine Lloyd’s List is om erkenning te geven aan innovatieve organisaties en prestaties in de maritieme industrie.

Het winnen van de Lloyd’s List Environment Award is een erkenning voor RWG dat de organisatie zich het afgelopen jaar maximaal heeft ingezet om milieuvervuiling als gevolg van maritieme bronnen te verminderen. Duurzaamheid was een van de speerpunten in het ontwerp en de bouw van de nieuwe containerterminal. Duurzaam te werk gaan is een integrale aanpak die niet alleen weerspiegeld is in de gebouwen en het terminal equipment maar ook in de operationele structuur en vormen van achterlandtransport. Volgens de vakjury heeft RWG in deze categorie gewonnen vanwege zijn lange termijn focus op milieukwaliteit.

Ronald Lugthart, managing director van RWG: “Voor het management en alle medewerkers van RWG is deze award een erkenning voor al het harde werk dat is gedaan. Binnen twee jaar na de officiële opening zitten we nu op 90% van onze maximale capaciteit. De miljoenste diepzeecontainer is vorige maand afgehandeld. We vieren onze successen maar kijken ook uit naar het verder doorontwikkelen en optimaliseren van de terminal en het continu vervullen van onze belofte: om 24/7 seamless access to Europe te realiseren. Dit alles met als uitgangspunt de meest groene containerterminal te zijn en te blijven.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >