Opleidingsschip gebouwd door leerlingen voor leerlingen

De doop van het opleidingsschip Union. Foto: Maritieme Academie Harlingen

Het nieuwe opleidingsschip Union is overgedragen aan de Maritieme Academie Harlingen. Het schip is in drie jaar tijd gebouwd door leerlingen die buiten het reguliere onderwijs waren geraakt. “Een uniek proces, met alleen maar winnaars, waar we bijzonder blij mee zijn. Met de ms Union kunnen de leerlingen van onze beide scholen nu op grote én kleine schepen leren varen”, aldus Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie Harlingen.

Onder begeleiding van de leermeesters Ed Zijlstra en Michiel Kaspers van de Perspectief Leerwerkbedrijven is de Union gebouwd op de scheepswerf De Chinook in IJmuiden. Het schip is 14 meter lang en 4,6 meter breed. De Union is voorzien van alle moderne nautische apparatuur en er is een klein klaslokaal aan boord, zodat leerlingen veel kennis en ervaring direct op het water kunnen opdoen. De vakdocenten hebben de tijd van de bouw benut om een lesprogramma te schrijven rondom het schip.

Gedoopt door Mevrouw Doornbos 
De Union is gedoopt door Mevrouw Doornbos van Stichting Union, tevens de hoofdsponsor van dit project. De Stichting is voortgekomen uit de ‘Nederlandse Vereniging ter bescherming van jonge meisjes’, een vereniging met een lange, positieve en sociale historie.

Vloot van de Maritieme Academie Harlingen
De Union is vorige week na de doop aan de bestaande vloot van de Maritieme Academie Harlingen toegevoegd, bestaande uit ms Amalia, ms Maxima en ms Emeli. In de vmbo en mbo opleidingen van de Maritieme Academie Harlingen speelt het opleiden in de praktijk een belangrijke rol. Jongeren leren hier varen en alle facetten die daar mee te maken hebben. De Maritieme Academie Harlingen heeft al jaren met zusterschool Maritiem College IJmuiden een aantal opleidingsschepen in de vaart waar voor jongeren theorie en praktijk samenkomen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >