Wrak van Duitse onderzeeër uit WO I gevonden in Noordzee

Duiker. Foto: Pixabay

Voor de Belgische kust in de Noordzee is een wrak van een Duitse onderzeeër uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Welke onderzeeër het precies is, is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat het een Duitse onderzeeër is van het type UB-II. Het wrak van 27 meter en 6 meter breed is bijna intact. Waarschijnlijk zijn de 23 overleden bemanningsleden nog aan boord. De precieze locatie is niet bekend gemaakt om schatzoekers en plunderaars op afstand te houden en om beschadigingen te voorkomen.

Het wrak is gevonden door Tomas Termote, een maritiem archeoloog die al jarenlang duikt in de Noordzee om gezonken onderzeeërs in kaart te brengen.

Van de 11 gezonken onderzeeërs in de Belgische wateren is dit het best bewaarde exemplaar, meldt de VRT. Het zou ook kunnen gaan om de UB-27, de UB-29 of de UB-32, allemaal van de Duitse Flandern Flotille. Die bestond uit 19 gelijke onderzeeërs waarvan er 15 gezonken zijn.

Volgens wetenschappers is het bijna zeker dat de onderzeeër is gezonken door een contactmijn. Aan de boeg van het schip zijn wel beschadigingen te zien.

Er moet nog één keer gedoken worden om vast te kunnen stellen om welke onderzeeër het precies gaat.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >