35.000 bezoekers op de Vlaamse Havendag in Gent

35.000 bezoekers op Vlaamse Havendag in Gent. Foto: Havenbedrijf Gent.

Afgelopen zondag vond de vijfde editie van de Vlaamse Havendag plaats in de Gentse haven. Het uitgebreide aanbod aan activiteiten bracht ruim 35.000 bezoekers naar de Gentse haven. 

Deze editie stond helemaal in het teken van ‘multimodaliteit’. Met andere woorden: hoe brengt de haven al jouw favoriete producten tot bij jou? Daarvoor zet de haven van Gent alle vervoersmogelijkheden in: zeevaart, binnenvaart, spoor en weg. De bezoekers konden deze transportmiddelen van dichtbij ontdekken.

10.000 bezoekers gingen samen het water op en voeren rond met het havenjacht Jacob Van Artevelde en met de Denick II op het Kluizendok. Op de Rigakaai konden bezoekers inschepen op de Gentse Barge of de Benelux-boot. Er waren verschillende laad- en losactiviteiten van de rederij DFDS te zien zoals rollend materieel wat gelost en geladen werd op één van haar grote ro/ro-schepen.

Bekijk de sfeerbeelden van de Vlaamse Havendag op www.havengent.be.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >